Petak, 22. studenoga 2024.

U koprivničkoj Obrtničkoj školi održana završna radionica projekta ‘Okusima koprive’

U projekt su osim učenika Srednje škole (hotelijersko-turistički tehničar) i Obrtničke škole (konobar, kuhar, slastičar) u neke radionice bili uključeni i učenici završnih razreda osnovnih škola

- Oglas -

U petak je u prostorima koprivničke Obrtničke škole održana završna radionica za promociju strukovnih zanimanja u turizmu ‘Okusima koprive’.

Na radionici su predstavljena predjela, hladna i topla jela te slastice i napitci na bazi koprive, a podržao ju je i zamjenik koprivničko-križevačkog župana Ratimir Ljubić koji je uz čestitke na uspješno provedenom projektu okupljenima poručio kako je promocija strukovnih zanimanja od velikog značaja.

Završna radionica projekta Okusima koprive
Izvor fotografije: kckzz.hr

Također, okupljenima su se obratili i ravnatelj Obrtničke škole Zlatko Martić, mentorica Blaženka Pianec i nastavnica ekonomskih predmeta Andreja Draganić te učenice koje su s prisutnima podijelila iskustva i stečena znanja.

- Oglas -

Završnoj radionici su prisustvovali i zamjenica koprivničkog gradonačelnika Ksenija Ostriž sa suradnicima, ravnateljica PORA-e Regionalne Razvojne agencije KKŽ Melita Birčić sa suradnicima, ravnatelji osnovnih škola, djelatnici Obrtničke i Srednje škole te brojni učenici, stoji na službenim stranicama Koprivničko-križevačke županije.

Završna radionica projekta Okusima koprive
Izvor fotografije: kckzz.hr

Podsjetimo, projekt je vrijedan 10.617,82 eura (80.000 kuna) te je u potpunosti sufinanciran od strane Ministarstva turizma i sporta, a prijavitelj je Obrtnička škola. Partner je Srednja škola, dok su pridruženi partner Slatke delicije.

Završna radionica projekta Okusima koprive
Izvor fotografije: kckzz.hr

Promocija strukovnih zanimanja u turizmu ‘Okusima koprive’ za cilj ima povezati učenike škola prijavitelja i partnera kako bi ojačali kompetencije i pridonijeli podizanju razine svijesti učenika i nastavnika o značaju turizma i ugostiteljstva za razvoj hrvatskog gospodarstva.

Završna radionica projekta Okusima koprive
Izvor fotografije: kckzz.hr

U projekt su osim učenika Srednje škole (hotelijersko-turistički tehničar) i Obrtničke škole (konobar, kuhar, slastičar) u neke radionice bili uključeni i učenici završnih razreda osnovnih škola, kako bi ih se motiviralo da se nakon završetka svog osnovnoškolskog obrazovanja odluče za nastavak obrazovanja u nekom od strukovnih zanimanja.

Završna radionica projekta Okusima koprive
Izvor fotografije: kckzz.hr

Cijelu fotogaleriju možete pogledati OVDJE.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti