Restoran Fakin u Legradu, prvi i jedini u Koprivničko-križevačkoj županiji, dobio je prestižnu Michelinovu oznaku Bib Gourmand, a koliko se to teško postiže potvrđuje činjenica da je u Hrvatskoj samo 11 dobitnika.
Riječ je o oznaci koja predstavlja izvanredno kulinarsko iskustvo koje je povoljno za vaš budžet, a restoran Fakin uspješno spaja kvalitetu namirnica, kreativnost u pripremi i ugodnu atmosferu.
Ovo priznanje stavlja Legrad na gastronomsku kartu Hrvatske.
“Ma sretni smo, presretni. Naš se trud isplatio, ovo je veliko priznanje, a iako imamo goste iz cijelog svijeta, najviše nas veseli što su nas prihvatili i domaći gosti, makar imamo malo drukčiju ponudu hrane”, rekao je voditelj restorana Michael Glavica.
Michael je nagradu primio u Zagrebu, sa svojim ocem, chefom kuhinje Erichom Glavicom i kuharom Alenom Belićem.
“Otvorili smo restoran prije tri godine i željeli ponuditi nešto drugačije, originalno i kvalitetno i mogu reći da smo u tome uspjeli. Posao ide dobro, početak je bio malo tromiji zbog lockdowna, no sada je to druga priča”, kaže Michael te dodaje kako je posebnost Fakina što se sva jela pripremaju svježa, a specijaliteti poput tjestenine i deserata rade se ručno.
Kako je u sklopu restorana i pansion, u goste im često dolaze biciklisti koji obilaze ušće Mure u Dravu i ljepote Podravine te traže smještaj s noćenjem.
“Izuzetno smo ponosni što imamo ovakav restoran u našem Legradu. Vjerujemo da ćemo iduće godine objaviti članak o prvoj Michelinovoj zvjezdici u našem kraju. Iskrene čestitke”, poručili su iz Općine Legrad.