Petak, 22. studenoga 2024.

Recept: tjestenina sa šparogama za prste polizati

Šparoge očistite i nasjeckajte na kolutiće. U velikoj tavi na maslinovom ulju kratko popržite pancetu narezanu na kockice ili trakice. Dodajte šparoge i podlijte s vodom ili jušnim temeljcem...

- Oglas -

Donosimo vam recept za tjesteninu sa šparogama za prste polizati.

Šparoge očistite i nasjeckajte na kolutiće. U velikoj tavi na maslinovom ulju kratko popržite pancetu narezanu na kockice ili trakice. Dodajte šparoge i podlijte s vodom ili jušnim temeljcem. Dinstajte oko deset minuta. Podlijte vrhnjem za kuhanje i začinite (sol, papar) te dinstajte još pet minuta. Servirajte uz tjesteninu po izboru. Na jelo možete naribati i tvrdi sir po izboru.

Sastojci:

- Oglas -

– tjestenina (pužići ili po izboru)

– 2 žlice maslinovog ulja

– malo pancete

– vezica šparoga (divlje ili kultivirane)

– jušni temeljac

- Oglas -

– 300 ml vrhnja za kuhanje

– sol, papar

– tvrdi sir (po želji)

Izvor: Međimurske novine

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti