Ove godine će Virovska prkačijada ugostiti slastičare iz nekoliko zemalja koji će posjetiteljima pokazati dio slastičarske baštine.
Među njima su Brazil, Australija, Armenija, Izrael, Palestina i Bosna i Hercegovina. Jedan od poznatih slastičara je i Brazilac Heitor Cassimiro iz São Paula, vrstan slastičar i kuhar, glavni šef kuhinje latinskog restorana Boteko u Zagrebu.
– Izuzetno me veseli gostovanje na Virovskoj prkačijadi. Do sada nisam nastupao na ovakvim eventima. Uostalom upoznat ću Podravinu, još jedan dio meni prekrasne Hrvatske. Sudionicima ću pripremiti dvije vrsne brazilske slastice, i to brazilski Mousse de Maracuja i Bolo de pote Brigadeiro (kolač u čaši). Pitate me kako to da sam se odlučio za Hrvatsku? Za to je najzaslužnija vaša bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. U Hrvatsku sam došao s prijateljicom iz Nizozemske i ovdje stanujem već četiri godine. Prije dolaska u Zagreb, nisam znao gotovo ništa o Hrvatskoj. Dok sam radio u Kopru, upoznao sam bivšu predsjednicu koja mi je dala dva poljupca. Bila je jako simpatična pa me i to između ostalog privuklo u Hrvatsku – ističe simpatični Heitor.
Heitor Cassimiro ima 40 godina, a u Europu se iz rodnog São Paula u Brazilu doselio u potrazi za boljim životom. Sada je stigao u Zagreb, a za Lijepu Našu se kao za svoj novi dom odlučio, kaže, nakon što je upoznao Kolindu Grabar-Kitarović koja ga je pozvala da dođe u Hrvatsku.
Tako je i postao glavni kuhar u novootvorenom latinskom restoranu Boteko u Petrinjskoj ulici. Sve začine koji se u Zagrebu ne mogu pronaći, a neophodni su za njegove recepte, majka mu šalje poštom, dok dio restoran nabavlja iz Portugala.
Podsjetimo, osma po redu Virovska prkačijada održava se od 19. do 21. svibnja. Virje će tih dana postati najslađe mjesto u Europskoj uniji.
Osmo izdanje Virovske prkačijade kuca na vrata, svijet će ponovno upoznati savršene podravske prkače