Vrijeme je pripremanja zimnice. U mnogim smočnicama svoje mjesto pronaći će i fini fileti crvene rog paprike. Recept je Međimurskim novinama ustupila teta Dragica. Provjereno dobro i ukusno!
Papriku očistiti i narezati na filete. Pomiješati vodu i ocat te dodati šećer i sol. U dobivenu tekućinu dodati narezan češnjak i papar u zrnu. U staklenke slagati filete paprike te zalijati hladnom mješavinom vode i octa te ostalih sastojaka koje smo dodali. Bočice zatvoriti metalnim poklopcem. U veliki lonac na dno staviti kuhinjsku krpu te poredati staklenke s paprikom. Zalijati vodom i staviti grijati. Kad voda zavrije, kuhati 10 minuta. Nakon toga lonac sa staklenkama maknuti s peći i ostaviti hladiti (najbolje preko noći). Drugi dan staklenke izvadimo iz vode, obrišemo ih i slažemo na policu u smočnici.
Sastojci:
– 5 kg crvene rog paprike
– 3 litre vode
– 1 litra octa za zimnicu
– 10 dag šećera
– 10 dag soli
– češnjak
– papar u zrnu