Petak, 22. studenoga 2024.

Iz bilježnice tete Dragice: fileti crvene paprike kao savršena zimnica

U mnogim smočnicama svoje mjesto pronaći će i fini fileti crvene rog paprike. Provjereno dobro i ukusno!

- Oglas -

Vrijeme je pripremanja zimnice. U mnogim smočnicama svoje mjesto pronaći će i fini fileti crvene rog paprike. Recept je Međimurskim novinama ustupila teta Dragica. Provjereno dobro i ukusno!

Papriku očistiti i narezati na filete. Pomiješati vodu i ocat te dodati šećer i sol. U dobivenu tekućinu dodati narezan češnjak i papar u zrnu. U staklenke slagati filete paprike te zalijati hladnom mješavinom vode i octa te ostalih sastojaka koje smo dodali. Bočice zatvoriti metalnim poklopcem. U veliki lonac na dno staviti kuhinjsku krpu te poredati staklenke s paprikom. Zalijati vodom i staviti grijati. Kad voda zavrije, kuhati 10 minuta. Nakon toga lonac sa staklenkama maknuti s peći i ostaviti hladiti (najbolje preko noći). Drugi dan staklenke izvadimo iz vode, obrišemo ih i slažemo na policu u smočnici.

Sastojci:

- Oglas -

– 5 kg crvene rog paprike

– 3 litre vode

– 1 litra octa za zimnicu

– 10 dag šećera

– 10 dag soli

- Oglas -

– češnjak

– papar u zrnu

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti