Svi ljubitelji domaće kuhinje opet će doći na svoje. Naime, kao i svake godine do sada, popularna Podravkina pivnica u svoju ponudu uvrstila je tradicionalne kolinjske delicije kao što su krvavice, čvarci, buncek, kobasice. Ove godine sezonski jelovnik u koprivničkom Kralušu je raznolik i u znaku je svinjetine.
Za početak moći ćete uživati u čvarcima s lukom, a nakon toga naša preporuka je da probate kolinjsko zelje sa svinjskim repom ili svinjsku jetricu sa žara i restani krumpir.
Oba jela simboli su ovog starog slavonskog običaja, ali mi bi ipak blagu prednost dali svinjskom repu, ponajviše iz razloga jer se ovaj specijalitet sve rjeđe može naći u hrvatskim jelovnicima.
Ako toliko ne ljubite jetricu, tada bi vam preporučili pečene krvavice s kiselim zeljem – provjereno jelo i klasik koji nikada neće dosaditi.
Kolinjska plata za dvije osobe
Ako se ipak ne možete odlučiti što naručiti, tada je logičan odabir kolinjska plata za dvije osobe. Za iznimno fer cijenu uživat ćete u onom najboljem što Kraluš trenutačno ima u svom sezonskom meniju.
Cijena plate iznosi 25 eura, a na njoj se nalazi kuhani buncek, grill kobasice, krvavice, jetrica sa žara, dinstano kiselo zelje i restani krumpir. Ova porcija je i više nego dovoljna za dvije osobe, a kvaliteta namirnica je na visokoj razini.