Petak, 22. studenoga 2024.

GASTRO TRAŽILICA Lungić u tamnom umaku s čvarcima i mlincima trenutačno je najbolje jelo koje možete pojesti u Koprivnici, a germknedle pravi su hit

Trenutačno u poznatom koprivničkom Podravkinom restoranu možete pronaći tri glavna jela i tri deserta. I svi su iznimno ukusni...

- Oglas -

Za vrijeme adventa koprivnička pivnica Kraluš i ove godine uvela je novi meni koji smo odlučili probati.

Trenutačno u poznatom Podravkinom restoranu možete pronaći tri glavna jela i tri deserta.

Glavna jela baziraju se na mesu pa tako u Kralušu možete probati ramstek od junetine s umakom od povrća i crvenog vina, a kao prilog poslužen je princes krumpir aromatiziran slanim maslacem. Tu su i pureća prsa u slatkom umaku od naranče i anisa te kroketi od povrća i za kraj zvijezda jelovnika svinjski file u tamnom umaku, domaći zapečeni mlinci i ribani čvarci.

- Oglas -

S ramstekom nikad ne možete pogriješiti pa je tako bilo i ovaj put. Fini tamni umak od povrća reduciran s vinom lijepo se sljubio s ovim komadom mesa, a igra s prilogom u obliku mekanog i prozračnog princes krumpira zadovoljilo je sva naša očekivanja. Ako ste klasični ljubitelj mesa tada će ovo jelo biti prvi izbor za vas.

Ramstek s umakom od povrća i vina te princes krumpir
Ramstek s umakom od povrća i vina te princes krumpir // Foto: Miroslav Mirković

Ako želite pojesti nešto lakše, onda je naša preporuka da probate pureća prsa. Često navikli na tradicionalnu klasiku ovo je ipak razina iznad. Slatka igra s narančom i pomalo egzotičnim anisom definitivno odgovara puretini, a kroketi od povrća idealan su prilog tako da bi ovo jelo preporučili gostima koji se u kombinaciji s mesom ne boje blago slatkih i voćnih umaka. Jelo je dodatno obogaćeno toplim limunom koji daje ugodnu kiselost umaku što se nama osobno sviđa, a raznolikost boja, okusa i mirisa podsjećaju nas na pravi advent.

Pureća prsa u slatkom umaku od naranče i anisa s kroketima
Pureća prsa u slatkom umaku od naranče i anisa s kroketima // Foto: Miroslav Mirković

Perjanica novog adventskog menija zasigurno je svinjski file u tamnom umaku sa zapečenim mlincima. Sočan lungić doslovno se topi u ustima, a kombinacija tamnog umaka i ribanih čvaraka pun su pogodak. Uz to kao prilog dolaze originalne “podravske lazanje”, samo što u ovoj varijanti umjesto klasičnog tijesta i mljevenog mesa imate mlince, hrskavi špek i čvarke. Za nas pravo osvježenje i trenutačno najbolje jelo koje Kraluš priprema u svojoj kuhinji.

Svinjski file u tamnom umaku, domaći zapečeni mlinci, ribani čvarci
Svinjski file u tamnom umaku, domaći zapečeni mlinci, ribani čvarci // Foto: Miroslav Mirković

Što se tiče slastica i tu se Kraluš poigrao s tradicionalnom klasikom. Za početak, ako niste ljubitelj preslatkih kolača tada je naša preporuka zapečena jabuka punjena orasima i medom.

Zapečena jabuka punjena orasima i medom
Zapečena jabuka punjena orasima i medom // Foto: Miroslav Mirković

Ako ste ipak veći fan bakinih kolača, onda morate probati domaći kolač od maka u toplom umaku od cimeta i čokolade. Jednostavan i bogat kolač koji vas sigurno neće razočarati.

- Oglas -
Domaći kolač od maka s toplim umakom od cimeta
Domaći kolač od maka s toplim umakom od cimeta // Foto: Miroslav Mirković

Za kraj definitivno najbolji i najisplativiji desert u pivnici su germknedle s Lino Lada umakom ili pekmezom od šljiva u umaku od vanilije. Obilna porcija, premekana i ukusna knedla od dizanog tijesta te vrhunsko punjenje pravi su “best buy”, no ako se nas pita kombinacija s pekmezom ipak je naš prvi izbor.

Germknedla s Lino Lada umakom ili pekmezom od šljiva
Germknedla s Lino Lada umakom ili pekmezom od šljiva // Foto: Miroslav Mirković

Cijene:

Svinjski file u tamnom umaku, domaći zapečeni mlinci, ribani čvarci – 75,00 kn
Ramstek s umakom od povrća i vina te princes krumpir – 90,00 kn
Pureća prsa u slatkom umaku od naranče i anisa s kroketima – 60,00 kn
Germknedla s Lino Lada umakom ili pekmezom od šljiva – 25,00 kn
Zapečena jabuka punjena orasima i medom – 28,00 kn
Domaći kolač od maka s toplim umakom od cimeta – 28,00 kn

Foto: Miroslav Mirković

Ramstek s umakom od povrća i vina te princes krumpir
Ramstek s umakom od povrća i vina te princes krumpir // Foto: Miroslav Mirković
Pureća prsa u slatkom umaku od naranče i anisa s kroketima
Pureća prsa u slatkom umaku od naranče i anisa s kroketima // Foto: Miroslav Mirković
Svinjski file u tamnom umaku, domaći zapečeni mlinci, ribani čvarci
Svinjski file u tamnom umaku, domaći zapečeni mlinci, ribani čvarci // Foto: Miroslav Mirković
Zapečena jabuka punjena orasima i medom
Zapečena jabuka punjena orasima i medom // Foto: Miroslav Mirković
Germknedle s Lino Lada umakom ili pekmezom od šljiva
Germknedle s Lino Lada umakom ili pekmezom od šljiva // Foto: Miroslav Mirković
Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti