Kao što već zasigurno znate, popularni Podravkin restoran Štagelj u Koprivnici već neko vrijeme radi na unapređenju svog jelovnika pa su nedavno u svoju ponudu uveli i premium odležane steakove. Za sve one koji su više ljubitelji klasičnog roštilja Štagelj je osmislio i novu mesnu platu za dvije osobe. Ako ju naručite na njoj ćete dobiti više od kilogram mesa zajedno s prilozima pa ćete tako na njoj naći pileći batak, BBQ svinjska rebra, gurmansku pljeskavicu, ćevape, svinjski file punjen sirom i omotan špekom, a od priloga dobit ćete krumpiriće, povrće sa žara, coleslaw salatu, luk, ajavar i barbecue umak.
BBQ rebra i punjeni lungić perjanice su nove mesne plate
Od velikog izbora mesa najviše su nas oduševila marinirana svinjska rebra u BBQ umaku. Iznimno sočna, dobro pečena i ono najbitnije fino mesnata s minimalno masnoće. Iako su bila premazana barbecue umakom, zadržan je okus mesa, kao i samog grilla. Što se tiče punjenog svinjskog filea, svinjetina nije bila isušena, punjenje bogato, dok je sam špek ostao hrskav.
Mesni tris za kraj
Nakon toga, probali smo pileći batak, gurmansku pljeskavicu i ćevape. Od navedenog naš glas definitivno ide za ćevape i gurmansku pljeskavicu. Smjesa kvalitetno napravljena, meso nije bilo isušeno, a začini su bili umjereni. Sve u svemu ovaj tris dobro je zaokružio cijelu priču, a s obzirom na količinu ni oni najzahtjevniji neće ostati gladni!
Foto: Krešo Puklavec