Restoran Štagelj napokon je izbacio novu jesensku ponudu tjestenina, a mi smo je odlučili probati. Uz odličan izbor steakova, popularni Podravkin restoran u Koprivnici napokon je u svoj jelovnik uvrstio i malo ozbiljniju ponudu tjestenina.
Za početak smo kušali njihovu kukuruznu tjesteninu s goveđim jezikom, zanimljivo jelo s potpisom ovoga kraja. Kukuruzni rezanci fino su sljubljeni s goveđim jezikom, pečenom crvenom paprikom i demiglace umakom. Na vrhu je bila naribana domaća prga. Sjajna ideja i još bolja egzekucija – velika preporuka.
Tjestenina sa svinjetinom i vrganjima pravi je sezonski klasik
Drugo jelo, tjestenina sa svinjetinom i vrganjima. Ovdje se chef Rezo poigrao sa svinjetinom od koje je napravio jedan gusti i ukusni ragu, a sve to je još lijepo digao sa sezonskim vrganjima koji su se perfektno slagali s mesom. Umak pun okusa, kremozan i lijepo zaokružen s grana padanom. Uz ovo jelo preporučujemo neko dobro lokalno bijelo vino, graševinu ili pinot sivi.
Najuzbudljivije jelo novog menija
Za kraj smo probali i jedno tipično jesensko jelo, nešto laganije u svom izričaju, ali jednako ukusno. Kukuruzna tjestenina s piletinom u umaku od muškatne tikve. Od piletine je korišten otkošteni pileći batak i zabatak, a kremasti umak od muškatne tikve dodatno je aromatiziran garam masala kombinacijom začina, bučinim uljem i sjemenkama. Inače, ako niste znali, garam masala je aromatični začin, odnosno smjesa mnogih začina i veoma je raširen u indijskoj i drugim južnoazijskim kuhinjama.
Uz tjesteninu sa svinjetinom i vrganjima koja predstavlja jedan dobar sezonski klasik, treće jelo po nama je najinteresantnije i najuzbudljivije, stoga ako ste ljubitelji buče kao namirnice, velika preporuka!