Četvrtak, 21. studenoga 2024.

FOTO Udruga invalida Koprivničko-križevačke županije primila 3370 eura donacije, predstavljen i drugi veliki eno-gastro projekt s više restorana

Službeni je to završetak eno-gastro manifestacije povodom Martinja, koja je ujedno poslužila kao uvertira u predstojeće Dane okusa Podravine i Prigorja, koji se održavaju u sklopu projekta Okusi hrvatske tradicije, gdje se predstavljaju tradicionalna domaća jela

- Oglas -

Udruzi invalida Koprivničko-križevačke županije u srijedu je u Hotelu Zlatan svečano uručena donacija u iznosu od 3730 eura, koliko je prikupljeno na nedavnoj Velikoj martinjskoj špelanciji, održanoj u Restoranu Avalon u sklopu proslave Dana grada Koprivnice.

To je, spomenimo, osjetno više nego prošle godine, kada je prikupljeno oko 16 tisuća kuna.

Službeni je to završetak eno-gastro manifestacije povodom Martinja, koja je ujedno poslužila kao uvertira u predstojeće Dane okusa Podravine i Prigorja, koji se održavaju u sklopu projekta Okusi hrvatske tradicije, gdje se predstavljaju tradicionalna domaća jela.

- Oglas -
Darko Koren i Kristina Sočev
Foto: Krešo Puklavec

– Svake godine gledamo da nekome pomognemo, tako da ni ove godine nije bilo iznimke. Sama manifestacija je imala humanitarni karakter, a sva sredstva koje smo prikupili uplatit će se Udruzi invalida Koprivničko-križevačke županije – rekla je u uvodu Kristina Sočev iz Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije, nakon čega je uslijedilo svečano uručenje donacije navedenoj udruzi.

Donaciju, koju je svečano uručio sam župan Darko Koren, ispred udruge primio je predsjednik Miroslav Mačković.

– Siguran sam da ćete sredstva od humanitarnog dijela naše manifestacije upotrijebiti na najbolji mogući način, što će Vam malo olakšati djelovanje – rekao je u svom obraćanju Koren, rekavši nešto o drugoj, predstojećoj manifestaciji.

Darko Koren i Miroslav Mačković
Foto: Krešo Puklavec

– Tema je kontinentalni turizam i sve ono što ga prati. Turizam obično percipiramo kroz Jadran, koji ima neke svoje limite, dok kontinentalni turizam još uvijek ima prostora za napredak. Svaki takav poticaj doprinosi da se taj prostor smanji i da se zapravo kontinentalne destinacije u turizmu postanu atraktivne i dobe svoje prostor, a i da na kraju oni koji se time bave zapravo osjete nešto što je i za njih dobro – naveo je Koren.

Predstavljanje Dana okusa Podravine i Prigorja
Foto: Krešo Puklavec

Na predstavljanju su, pokraj domaćina župana Darka Korena, bili Maja Šimenc, voditeljica nacionalnog projekta Okusi hrvatske tradicije, Ivana Katanović iz Lovačke kuće Sokolovac, Nikolina Lončar iz Hotela Zlatan, Mario Fuček koji je predstavljao Pivnicu Stari grad Đurđevac, kao i Danijel Dugina ispred Hotela Picok Đurđevac, odnosno Đurđevečke Iže. U projekt su još uključeni i Gornjevinska klet iz Križevaca kao i Pivnica Kraluš iz Koprivnice.

- Oglas -

Svi će oni u razdoblju od 17. studenog do 3. prosinca imati posebno pripremljeni meni od tradicionalnih jela, koji će se u navedenom razdoblju moći kušati po određenim cijenama.

– Na području naše županije do sad bilo je uključeno do sedam objekata, ove nam se godine priključila i Gornjevinska klet. Samo sudjelovanje za naše ugostitelje je besplatno, a Županija pokriva sve troškove sudjelovanja kao i medijske kampanje – napomenula je K. Sočev, nadodavši kako je namjera promovirati domaću eno i gastro ponudu.

Maja Šimenc
Foto: Krešo Puklavec

– Ideja projekta je da ova oznaka Okusi tradicije restoranima označava gostu da ovdje mogu pojesti tradicionalna lokalna i autohtona jela, jela toga kraja. Ukupno je 117 restorana uključeno, a mi se zajedno trudimo da ta sva jela i recepture ne ostanu zaboravljene – rekla je Maja Šimenc ispred projekta.

Pokraj menija, u pripremi su i tematske radionice na koje se može svatko besplatno prijaviti, najavili su iz Županije.

– Nalazimo se u prekrasnoj prirodi, daleko od cesta i automobila, u mirnom predjelu koje je jako atraktivno za djecu, ali i odrasle, što zbog lokacije, a vjerujem i zbog dobre hrane. Naši specijaliteti su jela od divljači, a osim predjela, tu je i glavno jelo srneći paprikaš s domaćim njokima. Baziramo se na domaćim namirnicama i domaćim izradama koliko god je to moguće – rekla je Ivana Katanović iz Lovačke kuće Sokolovac, ukratko predstavivši njihov meni.

Ivana Katanović
Foto: Krešo Puklavec

Na sličan način svi su ostali ugostitelji predstavili svoje menije, koji će se moći pronaći i online. Dio predstavljenih jela mogao se kušati i na samom predstavljanju programa, koji kreće za dva dana.

Počinju ‘Dani okusa Podravine i Prigorja’, dođite i uživajte u tradicionalnim jelima

Foto: Krešo Puklavec

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti