Podravka se priključila projektu svjetske organizacije za zaštitu prirode ‘Šuma hrane’ te u suradnji s koprivničkim Komunalcom na zemljištu kod bazena Cerine posadila svoj voćnjak.
Koprivnica svojom geolokacijom pripada području Europske Amazone, UNESCO-va rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav, a ovim projektom dodatno se želi osvijestiti važnost brige za planet Zemlju, a samim time i dobrobit svakog njenog stanovnika.
Podravka je za svoj voćnjak odabrala šljive, jabuke, breskve, višnje i kruške, a zahvaljujući sadnji po principu permakulture nisu korištene nikakve kemikalije.
Uz navedene voćke, zasađeno je i mnoštvo bobičastog voća, aromatičnog bilja, povrća i cvijeća, a sve kako bi se omogućilo održavanje produktivnih ekosustava koje odlikuju bioraznolikost i stabilnost, a samim time i samoodrživost, poručili su iz Podravke.
Prilikom sadnje korišten je kompost prve klase DomKo koji se proizvodi u kompostani Herešin, a u koju se odvozi i biootpad iz Podravke.
Kompostiranjem se na ovaj način zatvara prirodni ciklus kruženja tvari u prirodi. Od biorazgradivih otpadaka nastaju vrijedne organske tvari kojima se prihranjuju biljke tijekom sadnje.
U sadnji su sudjelovale predsjednica uprave Podravke Martina Dalić, direktorica poslovne održivosti i zelene transformacije Nataša Mikuš Žigman, predsjednica uprave Komunalca Nataša Tetec i inženjerka hortikulture Komunalca Nataša Njegovec, dok je inicijativu ispred Grada Koprivnice podržala dogradonačelnica Ksenija Ostriž.
Nakon usvajanja nove Nutritivne strategije za razdoblje do 2027. te ususret predstavljanju Strategije održivost poslovanja za razdoblje do 2030., ovo je samo još jedna u nizu aktivacija kojima Podravka promiče društveno odgovorno poslovanje i važnog očuvanja okoliša, istaknuli su iz Podravke.