U popodnevnim satima, nakon izložbe slatkih kolača vrijednih domaćica, posjetitelji Picokijade su mogli prisustvovati i natjecanju u pripremi fiš paprikaša u sklopu manifestacije Picoki po ribaj.
Hrabri natjecatelji okušali su se u kulinarskom umijeću i još jednom dokazali da su Picoki nadaleko poznati i po pripremi ribe, a ne samo piletine. Organizatori ove gastro priredbe lokalni su športsko-ribolovni klubovi Picok i Peski.
Domišljatost natjecateljskih jela i njihovu kvalitetu ocjenjivao je stručni žiri, a posjetitelji su ovom prilikom mogli degustirati pripremljena jela te na taj način i sami ocijeniti svaku ekipu.
Dok je vrijednih 25 ekipa kuhalo, okupljene posjetitelje zabavljao je tamburaški sastav, a program natjecanja vodio je Vid Balog. Nakon opsežnog vijećanja i degustiranja žiri je donio odluku, pa je tako prvu nagradu osvojila ekipa Franjo, drugo mjesto ekipa Bakovci, a treće mjesto pripalo je ekipi A je to.
Cijelu fotogaleriju pogledajte OVDJE.