Od ponoći su na snazi blaže epidemiološke mjere, a mnogi su nakon dugo vremena jedva dočekali da uživaju u kavi na terasama.
Tako je i u centru Koprivnice gdje prvi gosti već piju svoju kavu.
Podsjetimo, kafići i restorani smiju raditi od 6 do 22 sata, a dozvoljen je rad samo na otvorenim dijelovima objekata.
Ako terase imaju pregrade i zidove od pleksiglasa ili stakla, iste se treba maknuti ili otvoriti tako da prostor terase bude otvoren i da zrak može nesmetano strujati.
Također, potrebno je osigurati adekvatni razmak među gostima koji nisu iz istog kućanstva, a stolovi i stolci moraju biti razmješteni. Treba biti minimalno metar i pol razmaka između svakog stolca, a što se tiče stolova treba biti minimalno tri metra razmaka.
Na ulasku u terasu kao i ranije treba biti dostupno dezinfekcijsko sredstvo. U zatvoreni prostor ide se samo radi korištenja toaleta, a tijekom boravka u ugostiteljskom objektu obavezno je nošenje zaštitne maske.