- Oglas -
Svi obožavamo palačinke, bilo da ih jedemo za doručak, ručak ili večeru. Nadjev ovisi od osobe do osobe pa ih neki vole s džemom, javorovim sirupom, Lino Ladom, Nutellom, medom, karamelom… No, često se ljudi zasite običnih palačinki pa treba isprobati nove i drugačije stvari. Za ove prohladne dane mi vam donosimo jednostavan recept za američke palačinke, koje su nešto deblje i manje, no jednako ih je lako pripremiti, a mnogim osobama su upravo ovakve palačinke ukusnije i slađe.
SASTOJCI:
- 1 jaje (odvojen bjelanjak i žumanjak)
- 130 g brašna
- 200 ml mlijeka
- 50 ml jogurta
- 50 g rastopljenog maslaca
- 1 prašak za pecivo
- 1 žličica soli
PRIPREMA:
- Oglas -
- Odvojite žumanjak i bjelanjak.
- U posudi pomiješajte žumanjak s mlijekom, pa dodajte rastopljeni maslac, sol i jogurt.
- Postepeno dodajte brašno zajedno sa praškom za pecivo te umutite u gusto tijesto (gušće nego za obične palačinke).
- U drugoj posudi umutite bjelanjak sa prstohvatom soli sve dok ne dobijete čvrsti snijeg (najbolje ručnim mikserom).
- Dobiveni snijeg dodajte drugoj smjesi u drugoj posudi i nježno sve izmiješajte dok se sve sjedini.
- Prije pečenja tavu nauljite ili namažete maslacem, a palačinke pecite na srednjoj jačini. Pecite manje i deblje palačinke sve dok ne poprime zlatnu boju sa svake strane (otprilike minuta do dvije).
- Zasladite ih javorovim sirupom, džemom, Nutellom, Lino Ladom ili kako vam najbolje odgovara. Dobar tek!
Izvor: Međimurske novine
Oglas