Subota, 12. travnja 2025.

Akcijom ‘Donirajmo za škole i jela koja se vole’ Podravka pomaže opremanje školskih praktikuma

Uz donaciju opreme, Podravka želi doprinijeti očuvanju tradicije i gastronomske kulture Hrvatske

- Oglas -

Podravka je pokrenula regionalni projekt ‘Donirajmo za škole i jela koja se vole’.

Radi se o projektu koji će se provoditi na tržištima Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije, Srbije i Slovenije, a cilj mu je podržati mlade kulinarske talente, ali i osvijestiti važnost očuvanja tradicionalnih jela.

Kako bi pridonijela usavršavanju kulinarskih nada, Podravka će ugostiteljskim školama u Hrvatskoj pomoći pri nabavci opreme za kulinarske praktikume. U periodu od 1. travnja do 30. svibnja 2025. odvojit će se pet centi od svakog prodanog Podravka proizvoda od rajčice i Zlato polje tjestenine te će se usmjeriti u donaciju.

- Oglas -

Ukupno prikupljena sredstva bit će ravnomjerno raspodijeljena i donirana trima školama koje se prijave na natječaj, a koje potrošači i žiri odaberu kao pobjedničke, priopćili su iz Podravke.

Odgovornost prema zajednici za Podravku znači ulaganje u njenu budućnost. Budućnost su mladi, a Podravka želi podržati mlade u sebi bliskom području, kulinarstvu.

Radionica Podravkinih gastro specijalista-edukatora u koprivničkoj Obrtničkoj školi
Radionica Podravkinih gastro specijalista-edukatora u koprivničkoj Obrtničkoj školi // Foto: Podravka

Budući kuhari, pekari, slastičari, ugostitelji često ne mogu imati adekvatnu praktičnu nastavu koja će im omogućiti razvoj, a za uspješnost i postizanje rezultata potrebna je edukacija te primjerena oprema za rad. Kako bi doprinijela razvoju mladih kulinarskih talenata, Podravka je odlučila, sa svojim potrošačima, doprinijeti stvaranju boljih uvjeta za učenje i usavršavanje kroz donaciju u opremanje školskih praktikuma.

Uz donaciju opreme, Podravka želi doprinijeti očuvanju tradicije i gastronomske kulture Hrvatske.

Stavljajući naglasak na pripremu jela koja su obilježila hrvatsku kuhinju, kao što su Zlevanka s pekmezom od šljiva, Čobanac, Ličke šnicle, Buzara i Soparnik, Podravka potiče mlade da prenesu tradiciju u budućnost i očuvaju prepoznatljivost hrvatske gastronomije, istaknuli su iz Podravke.

- Oglas -

O natječaju za škole

Na natječaj za dobivanje donacije mogu se prijaviti sve srednje stručne škole u kojima se školuju kuhari, slastičari, pekari i ugostitelji u periodu od 9. travnja do 7. svibnja. Potrebno je napraviti kratki video u trajanju od najviše dvije minute koji će objasniti zašto donacija treba stići upravo u tu školu te koja je oprema potrebna u kulinarskom praktikumu. Stručni žiri i javnost imat će prilike glasati za prijavljene škole, od 15. do 31. svibnja, a nakon čega će biti proglašeni pobjednici.

Detalje o natječaju i načinu prijave možete pročitati OVDJE.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti