U sklopu Picokijade i ove se godine održalo već tradicionalno natjecanje u spremanju jela od piletine pod nazivom Picoki po piščoke.
Natjecanje je održano u gradskom parku, a sudjelovalo je desetak natjecateljskih ekipa sastavljenih od najmanje tri člana.
Unatoč visokim temperaturama kuhari nisu odustajali od kuhanja, kao ni brojni gosti i posjetitelji koji su strpljivo čekali na degustaciju pripremljenih jela.
U glazbenom dijelu publiku su zabavili i rasplesali TS Svirci moji, a kuhanje su nadgledali Krešimir Blažek i Vid Balog koji su ujedno i vodili program ove manifestacije.
Također, majstore kuhanja osim publike bodrio je i gradonačelnik Hrvoje Janči, a cilj priredbe promicanje je tradicijske gastronomske vrijednosti Grada Đurđevca i cijele Podravine te stvaranje kulinarskog branda s jelima od piletine.
Domišljatost natjecateljskih jela i njihovu kvalitetu ocjenjivao je stručni žiri.
Za osvojeno prvo, drugo i treće mjesto dodjeljivao se zlatni, srebrni i brončani Picok te utješne nagrade ostalim sudionicima.
Nakon dugotrajnog vijećanja žiri je napokon donio odluku pa je tako prvu nagradu osvojila ekipa Đurđevečki picoki, drugu Bauwerk Group, a treću ekipa Csurgo.
FOTO: Ivan Brkić/Glas Podravine