Koprivničko društvo Crvenog križa organiziralo je edukaciju pod nazivom Učinkoviti resursi potrošnje hrane i energije.
Edukacija na kojoj je sudjelovalo 10 djelatnika koprivničkog društva Crvenog križa je održana od 4. do 6. svibnja u prostorijama društva, a vodila ju je dipl. ing. prehrambene tehnologije Marijana Staneković.
“Odgovorno ponašanje prema hrani i racionalno korištenje energije važni su za očuvanje i zaštitu okoliša, a u ova izazovna vremena važna je i svaka moguća ušteda. Priprema hrane za korisnike iznimno je bitan dio djelovanja Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, stoga smo ovoj edukaciji pristupili s mnogo zanimanja i pozornosti”, istaknuli su iz koprivničkog Crvenog križa te dodali kako su polaznici kroz predavanja, radionice i rasprave tražili načine dodatnog smanjenja gubitaka energije i sprečavanja bacanja hrane prilikom obavljanja svakodnevnih poslova.
Također, podijelili su mišljenja, iskustva i probleme s kojima se suočavaju te kroz naučeno ponudili moguća rješenja i poboljšanja.
Bila je to četvrta edukacija o horizontalnim temama u sklopu projekta ‘Centar za pomoć u kući Koprivnica’.
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu 14.884.891,35 kuna.
Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a partneri su Grad Koprivnica i Centar za socijalnu skrb Koprivnica. Razdoblje provedbe je 36 mjeseci, od svibnja 2020. do svibnja 2023.
Projekt odobren je u okviru natječaja Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije pod nazivom ‘Unapređivanje infrastrukture za pružanje socijalnih usluga u zajednici kao podrška procesu deinstitucionalizacije – druga faza’, Operativni program ‘Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.’
Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava sklopljen je s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Središnjom agencijom za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije.