Podravkin restoran Štagelj dolaskom proljeća priprema nove specijalitete pa je nedavno u svoju ponudu uvrstio i mesnu grill platu za dvije osobe koju smo ovom prilikom odlučili probati. Za razliku od prijašnjih plata ova je zasigurno najobilnija te će mnogim ljubiteljima mesa biti idealan omjer cijene i kvalitete.
Na njoj se nalazi kombinacija vrhunskog mesa, poput mariniranih svinjskih rebarca koja su s vremenom postala zaštitni znak ovog restorana, zatim svinjski file punjen sirom i omotan špekom, fini mesni uštipci punjeni sirom i pancetom, ćevapi i pileća prsa na žaru, a kao prilog poslužen je pekarski krumpir i povrće na žaru.
Uz BBQ rebarca koja se ističu svojom sočnošću, mekoćom i vrhunskim umakom, posebno nam se dopao svinjski file punjen sirom i omotan špekom koji nas je malo podsjetio na klasičnu punjenu vješalicu, ali profinjeniju varijantu tog jela.
Meso je bilo lijepo marinirano i mekano, a sir i špek fino su nadopunili cijelu priču, tako da smo uistinu uživali u njemu. Ćevapi i mesni uštipci bili su ukusni, dok pileća prsa nisu bila isušena što je najčešći nedostatak kod mnogih restorana.
Nova mesna plata definitivno je kvalitetan pomak za restoransku ponudu u Koprivnici te vjerujemo da će vrlo brzo postati omiljeno jelo mnogih gurmana.
Cijena ove plate za dvije osobe iznosi 190 kuna.