Završio je drugi dan manifestacije Dani hrvatskog kulinarstva čija se natjecanja i zanimljive radionice održavaju u hotelu Minerva u Varaždinskim Toplicama.
Proglašeni su pobjednici 12. Kamelija kupa i državnog natjecanja u slastičarstvu.
Zlato iz područja slastičarske artistike pripalo je Nikolini Lončar iz koprivničkog hotela Zlatan i Ivanu Ergoviću iz Valamar Riviere, srebro su osvojile Dajana Bošnjak i Matija Katić, a poziciju trećeg mjesta zauzele su Ivana Živčić i Katarina Filipašić.
Također, ovom su prilikom najboljim natjecateljima ukupnog poretka uručene stipendije Visokog učilišta Aspira.
“Zahvaljujemo se svim natjecateljima iz spomenutih kategorija koji su u ova dva dana pokazali vrhunsko znanje i kreativnost, a posebno čestitamo novoproglašenim pobjednicima”, istaknuli su iz Hrvatskog kuharskog saveza.
Državno prvenstvo kuhara se nastavlja, a natjecatelji će se predstavljati u sljedećim kategorijama: umjetnost kuhanja, fingerfood i svečani meni, kulinarska artistika i Hrvatska kulinarska baština te će se ekipno natjecati u kreiranju hladne plate.