Četvrtak, 19. rujna 2024.

Župan Koren: ‘Imenovanje Martine Dalić za mene je iznenađenje i razočarenje’

Kao predstavnici lokalne zajednice željeli smo da na čelo Podravke dođe kompetentna osoba koja se dokazala u sektoru prehrambene industrije  i poznaje sustav Podravke te koja dolazi iz ovog područja, kazao je Darko Koren

- Oglas -

Kao što smo već izvijestili, nadzorni odbor Podravke na svojoj današnjoj sjednici održanoj u Koprivnici jednoglasno je izabrao dr.sc. Martinu Dalić za novu predsjednicu uprave Podravke. Mandat novoimenovane predsjednice trajat će do 23. veljače 2022. godine, odnosno do isteka mandata aktualne uprave.

Odluku nadzornog odbora komentirao je i koprivničko-križevački župan Darko Koren.

“Iznenađen sam takvom odlukom suvlasnika jer do zadnjeg dana to kadrovsko rješenje nije bilo u opticaju. Kao predstavnici lokalne zajednice željeli smo da na čelo Podravke dođe kompetentna osoba koja se dokazala u sektoru prehrambene industrije  i poznaje sustav Podravke te koja dolazi iz ovog područja. Država je kao pretežiti vlasnik udjela Podravke predložila gospođu Dalić i to je za nas iznenađenje, a za mene osobno i razočaranje. Evidentno je da na odluku ne možemo utjecati, no Podravka mora biti u suživotu sa gradom i županijom i cijelom lokalnom zajednicom. Od predsjednice uprave moramo tražiti i neke odgovore jer Podravka nije specifična gospodarska priča koju možemo sagledavati samo kroz prizmu strateški važnog poslovnog subjekta, nego je moramo promatrati kao kohezivni faktor kroz povezanost s ljudima koji već 70 godina žive s Podravkom i koja ima izniman značaj u lokalnoj zajednici.

- Oglas -

Nadam se da će nova predsjednica uprave uvažavati mišljenje i interese lokalne zajednice jer Podravka je predvodnica gospodarskog razvoja našeg kraja. Postavit ćemo pitanje što se planira s udjelom države u kompaniji u kontekstu možebitnog neprijateljskog preuzimanja. Uz to, nisam čuo plan razvoja kompanije, a niti razmišljanje o podizanju materijalnih prava radnika. Ovo je kolonijalni pristup imenovanju i nadam se da će vrijeme pred nama opovrgnuti sve negativne osjećaje koji imamo nakon ovog odabira”, poručio je župan Koren u svom priopćenju.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti