Vanilin kiflice su svima omiljeni blagdanski kolač, a nalaze se gotovo na svakom blagdanskom stolu. Možemo ih poslužiti samostalno uz doručak i šalicu mlijeka, ali također i uz popodnevni čaj ili kavu. Uz ovakve slatke male zalogaje uživanje za vrijeme blagdana je zagarantirano!
U vanilin kiflice se dodaju orasi, no neki ih preferiraju s bademima ili lješnjacima. Također, neki kod pripreme dodaju i jaje. Neovisno o razlikama u spremanju, svi ih volimo po karakterističnom obliku polumjeseca i okusu vanilije!
PRIPREMA:
Od oraha, šećera, brašna i maslaca umijesimo glatko tijesto. Maslac treba biti na sobnoj temperaturi. Tijesto ostavimo da odstoji u hladnjaku sat vremena, a nakon toga oblikujemo male kiflice u obliku polumjeseca. Pečemo ih 8 do 10 minuta na 180°C uz prethodno zagrijanu pećnicu. Kada su kiflice pečene, izvadimo ih iz pećnice i ostavimo 2 do 3 minute da miruju pa ih tada uvaljamo u mješavinu vanilin šećera i šećera u prahu.
SASTOJCI:
- 280 g glatkog brašna
- 100 g šećera
- 100 g oraha
- 200 g maslaca
- 1 vanilin šećer
- 100 g šećera u prahu
Izvor: Međimurske novine