Subota, 22. veljače 2025.

Tri srebra i jedna bronca za hrvatske chefove u Riminiju

Ovi sjajni rezultati još su jedna potvrda rada i predanosti hrvatskih kuhara, koji s ponosom predstavljaju svoju zemlju na međunarodnoj kulinarskoj sceni, poručuju iz Hrvatskog kuharskog saveza

- Oglas -

Mladi kuhar Dinko Tomašić iz restorana Nobel, koji posluje u sklopu varaždinskog hotela Turist, osvojio je srebrnu medalju u kategoriji Young Chef, u polufinalu prestižnog natjecanja European Grand Prix 2025: Global Chefs Challenge, koji se održavao od 16. do 19. veljače u talijanskom Riminiju.

Uz ovaj impresivan uspjeh, zauzeo je i treće mjesto u ukupnom poretku za regiju Europe South.

Za natjecanje, kojeg organizira Worldchefs – World Association of Chefs Societies, Dinko Tomašić je pripremao glavno jelo od VanDrie teletine (file i jetra) za četiri osobe, pri čemu je svaku porciju servirao pojedinačno.

- Oglas -

Ukupno vrijeme za pripremu i serviranje jela iznosilo je 60 minuta, uz dodatnih 15 minuta za mise en place te 10 minuta za čišćenje radnog prostora.

“Njegova kreativnost, preciznost i tehnička vještina još su jednom pokazali da Hrvatska ima talentirane mlade kuhare spremne za najzahtjevnija međunarodna natjecanja”, komentirali su iz Hrvatskog kuharskog saveza Dinkov rezultat.

Zapažene rezultate ostvarili su i naši drugi kuhari. Na trodnevnom se natjecanju, naime, održanom tijekom tradicionalne manifestacije Beer&Food Atracction natjecalo u četiri kategorije – Global Chefs Challenge, Global Young Chefs Challenge, Global Pastry Chefs Challenge i Global Vegan Chefs Challenge. Hrvatski chefovi ukupno su osvojili četiri medalje, i to u svakoj od kategorija.

Amos Novak (restoran Terbotz, Železna Gora, Međimurje) i Mladen Zorec (Terbotz) u najkonkurentnijoj su kategoriji, Global Chefs Challenge, zauzeli drugo mjesto, pretekli su ih Talijani, i ukupno su bili četvrti u poretku za Južnu Europu, srebrni je, dakle, i Dinko Tomašić (hotel Turist, Varaždin) u kategoriji Global Young Chefs Challenge.

Ivan Ergović (Valamar) i Dora Bukovac (Valamar) za svoje su slastice u kategoriji Global Pastry Chefs zaradili broncu, kao i Patrik Prnjak (Restoran Riva lounge&bar, Pula) i Josipa Burzelić (Valamar) srebro u kategoriji Global Vegan Chefs Challenge.

- Oglas -

Među sucima prestižnog je međunarodnog kulinarskog natjecanja bio i Erich Glavica, predsjednik Hrvatskog kuharskog saveza, sudio je u kategoriji Global Young Chefs Challenge.

– Njihova posvećenost, timski rad i inovativan pristup pripremi jela još su jedan dokaz kvalitete hrvatske kulinarske scene. Ovi sjajni rezultati još su jedna potvrda rada i predanosti hrvatskih kuhara, koji s ponosom predstavljaju svoju zemlju na međunarodnoj kulinarskoj sceni”, poručuju iz Hrvatskog kuharskog saveza.

Cijelu fotogaleriju možete pogledati OVDJE.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti