Srijeda, 23. listopada 2024.

Predstava ‘Tajna Milke Trnine’ gostuje na Plitvičkim jezerima i u Zaboku

Predstava "Tajna Milke Trnine" vodi gledatelje kroz napetu priču inspektora Ivora Lune i njegove asistentice Sare, koji dolaze u Križ u potrazi za jedinim tonskim zapisom velike hrvatske operne dive Milke Trnine

- Oglas -

Ansambl amaterskog kazališta Josip Badalić iz Križa nastavlja svoju uspješnu turneju s aktualnim kazališnim komadom “Tajna Milke Trnine”. Nakon brojnih gostovanja, ovaj put će oduševljavati publiku na dvije posebne izvedbe i to u jednom vikendu – u Nacionalnom parku Plitvička jezera i Zaboku.

U subotu, 26. listopda, s početkom u 18.30 sati ansambl će nastupiti u kongresnoj dvorani hotela Jezero povodom obilježavanja 45. obljetnice uvrštenja Plitvičkih jezera na UNESCO-ov popis svjetske prirodne baštine. Već u nedjelju, 27. listopada, s početkom u 16.05 sati predstavljat će Zagrebačku županiju na 5. Festivalu kazališnog amaterizma središnje Hrvatske na pozornici multimedijalnog centra Pučkog otvorenog učilišta Zabok.

Predstava “Tajna Milke Trnine” vodi gledatelje kroz napetu priču inspektora Ivora Lune i njegove asistentice Sare, koji dolaze u Križ u potrazi za jedinim tonskim zapisom velike hrvatske operne dive Milke Trnine. Riječ je o modernom kazališnom komadu ostvarenim suradnjom redateljice Iskre Matejak i autora teksta Tihomira Mraovića, prema priči iz njegove istoimene knjige.

- Oglas -

Na ovim nastupima posebno je zanimljivo što će obje dosadašnje glumice koje su utjelovile lik Milke Trnine sudjelovati u predstavi. Na Plitvicama će lik Milke utjeloviti Antonija Žarković, dok će u Zaboku tu ulogu preuzeti Katarina Margaretić. Obje su mlade sopranistice i studentice Muzičke akademije u Zagrebu, što dodatno obogaćuje izvedbu s autentičnim opernim doživljajem.

Uz njih, ulogu inspektora Lune, za koju je Dario Nikšić već nagrađen za najbolju glavnu mušku ulogu na ovogodišnjoj 27. Smotri kazališnih amatera u Svetom Ivanu Zelini, ponovno će tumačiti Dario Luka Nikšić.

U ansamblu su i dugogodišnji članovi Jana Krivec (Sara), Jasenka Gotić (načelnica), Željko Podvorec (župnik), Dario Vasiljević (kolekcionar Morbius), Igor Mikulčić (butler), Zrin Beker (fantom) i Ivan Miletić (pisac).

Njihov zajednički trud publiku vodi kroz čaroliju potrage za glasom Milke Trnine.

Ansambl se nedavno iz Slavonskog Broda vratio s nagradom za najbolju kazališnu scenografiju, osvojenu na 17. Festivalu amaterskih kazališta, a što je dodatno potvrdilo visoku razinu njihove produkcije.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti