Utorak, 22. listopada 2024.

Grad Varaždin počinje s isplatom božićnica za djecu i umirovljenike

Prema informacijama iz Hrvatske pošte, sve božićnice trebale bi biti podijeljene do 1. prosinca, a reklamacije će biti moguće nakon isplate

- Oglas -

Grad Varaždin ove srijede počinje s isplatom božićnica za djecu i umirovljenike za što je u proračunu osigurano ukupno 402.100 eura.

“Obavljene su sve pripremne radnje te su poštanske uputnice predane Hrvatskoj pošti koja će ih od srijede početi dostavljati na adrese djece i umirovljenika, odnosno korisnika, sukladno rasporedu koji određuje Hrvatska pošta”, poručili su iz Grada Varaždina.

Prema informacijama iz Hrvatske pošte, sve božićnice trebale bi biti podijeljene do 1. prosinca, a reklamacije će biti moguće nakon isplate.

- Oglas -

Dječje božićnice

Božićnice za najmlađe, u iznosu od 20 eura obuhvaćaju djecu rođenu od 1. siječnja 2007. s prebivalištem na području Varaždina.

Grad je u tu svrhu, za ukupno 6405 djece, u proračunu osigurao iznos od 128.100 eura.

Isplate za djecu rođenu od 24. rujna do 31. prosinca ove godine vršit će se po službenoj dužnosti te će biti isplaćene na tekući račun podnositelja zahtjeva, istaknuli su iz Grada Varaždina.

Sve dodatne informacije možete dobiti na broj 042/402-507 (ponedjeljak, srijedu i četvrtak od 7 do 15, utorkom od 7 do 17 i petkom od 7 do 13 sati).

- Oglas -

Božićnice za umirovljenike

Umirovljenici čija ukupna mirovinska primanja za rujan 2024. (inozemna mirovina i hrvatska mirovina) iznose do 500 eura, korisnici nacionalne mirovine, osobe s invaliditetom koje su korisnici osobne invalidnine, korisnici inkluzivnog dodatka prve, druge i treće razine inkluzivnog dodatka koji su u evidenciji u rujnu Zavoda za socijalni rad – područnog ureda Varaždin i osobe koje imaju status nezaposlene osobe s invaliditetom u evidenciji Regionalnog ureda HZZ Varaždin, a imaju prebivalište na području Varaždina, ostvaruju pravo na isplatu božićnice u iznosu od 50 eura.

Riječ je o ukupno 4358 umirovljenika i 1033 korisnika osobne invalidnine prema popisu Hrvatskog zavoda za socijalni rad – područnog ureda Varaždin, korisnika inkluzivnog dodatka prve, druge i treće razine i 89 osoba s invaliditetom koji imaju status nezaposlene osobe u evidenciji Regionalnog ureda ZZZ Varaždin.

Za tu je namjenu Grad Varaždin osigurao 274.000 eura.

Svi podaci dobiveni su po službenoj dužnosti od HZMIO Zagreb, Zavoda za socijalni rad – područnog ureda Varaždin i Regionalnog ureda HZZZ – Područni ured Varaždin, poručili su iz Grada Varaždina.

Sve dodatne informacije možete dobiti na broj 042/402-531 (ponedjeljak, srijedu i četvrtak od 7 do 15, utorkom od 7 do 17 i petkom od 7 do 13 sati).

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti