Utorak, 22. listopada 2024.

FOTO-VIDEO Općina Kalinovac slavi svoj dan, Sobota: Želimo da mladi ostanu i da oni iz drugih krajeva vide Kalinovac kao mjesto svog boravka

Na području općine još smo prije uspjeli završiti neke kapitalne projekte poput aglomeracije, koja je sada prisutna i u drugim dijelovima Koprivničko-križevačke županije, širenja poduzetničke zone, kao i nastavka izgradnje infrastrukture za industriju, istaknuo je načelnik Darko Sobota

- Oglas -

Dan Općine Kalinovac obilježen je središnjom svečanom sjednicom koja je održana danas, u ponedjeljak, u prostorijama društvenog doma u Kalinovcu.

Brojni uvaženi i drugi gosti prisustvovali su ovoj svečanosti na kojoj su se dotaknuli najvećih dostignuća na području općine u proteklih godinu dana.

Među brojnim gostima, uz domaćina Darka Sobotu, našli su se saborski zastupnici iz Koprivničko-križevačke županije, Mišel Jakšić, Tomislav Golubić i Željko Lacković, a bili su tu i predstavnici drugih općina, institucija i tvrtki, poput državnog tajnika Ministarstva branitelja Branka Hrga, predsjednice uprave Podravke Martine Dalić, župana Darka Korena, gradonačelnika Balatonboglára Miklosa Meszarosa, delegacije iz Podstrane kod Splita s načelnikom Mijom Dropuljićem te Bala iz Istarske županije te njezinog načelnika Edija Pastrovicchija. Bio je tu i general Mladen Markač.

- Oglas -

Prvi se okupljenima obratio predsjednik Općinskog vijeća Ivan Patačko.

– Vijeće nam broji devet članova koje je donijelo brojne odluke kojima unapređujemo razvoj općine i standard stanovnika, od najmlađih do najstarijih – rekao je Patačko, pozdravivši sve okupljene.

Ivan Patačko
Ivan Patačko // Foto: Krešo Puklavec

Načelnik Kalinovca Darko Sobota rekao je koliko se toga postiglo u zadnjih godinu dana na području općine, kao i svojevrsnu ocjenu stanja u ovom području.

– Kao i u ostatku zemlje, ovakve male općine poput naše žele poboljšati demografsku sliku. Trudimo se, želimo da mladi ostaju i da mladi izvana biraju Kalinovac kao mjesto svog boravka – naveo je Sobota, spomenuvši kako su na području općine još prije uspjeli završiti neke kapitalne projekte poput aglomeracije, koja je sada prisutna i u drugim dijelovima Koprivničko-križevačke županije, širenja poduzetničke zone, kao i nastavka izgradnje infrastrukture za industriju.

Kalinovac danas broji oko 1300 stanovnika, a tvrtka poput Rasca, perjanica je industrije koja je poznata i izvan naše županije, pa i šire, istaknuo je Sobota.

- Oglas -
Darko Sobota
Darko Sobota // Foto: Krešo Puklavec

Uime prijateljskih općina okupljenima se obratio Edi Pastrovicchio iz Općine Bale iz Istarske županije, koji je prvo primijetio impozantan broj okupljenih na proslavi Dana Općine.

– U našoj je županiji na Dan općine zbilja teško skupiti ovako impozantnu ekipu kao ovdje kod vas, bilo političku bilo gospodarsku, pripala mi je čast da vas pozdravim u ime prijateljskih općina kao i u ime Općine Bale i svoje osobno, imamo puno sličnosti s vašom općinom, a imam tu čast da vas mogu pozdraviti na kraju mojeg posljednjeg mandata, koji broji evo već 21 godinu. Lijepo je vidjeti rezultate koje imate i koje postižete iz godine u godinu. Briga oko komunalne opremljenosti, te posebno oko mladih. Istarska županija koliko god slovila za jednu od najboljih, ima vam na čemu zavidjeti – rekao je u svom obraćanju Pastrovicchio.

Edi Pastrovicchio
Edi Pastrovicchio // Foto: Krešo Puklavec

Uime načelnika iz Koprivničko-križevačke županije okupljenima se u svom stilu obratio načelnik Gole Stjepan Milinković, koji se posebno osvrnuo na Lukovo, blagdan uz koji se vezuje i proslava Dana općine.

– Sveti Luka je meni posebno dragi svetac jer je on bio liječnik, jer je zagovarao one najslabije, a u današnje vrijeme agresivnosti i njezinog relativizma, dragi moji prijatelji, svi mi moramo jedni drugima biti liječnik, svi mi jedni drugima moramo biti prijatelji, moramo se brinuti za naše vrijednosti, ulagati u ljubav, prijateljstvo i zajedništvo – istaknuo je Milinković, čestitavši Kalinovčanima njihov dan.

Stjepan Milinković
Stjepan Milinković // Foto: Krešo Puklavec

Nakon njega župan Darko Koren pridružio se lijepim željama, istaknuvši ulogu načelnika Kalinovca u projektu izgradnje učeničkog doma u Koprivnici.

– Upravo smo danas potpisali taj važan ugovor, što je posljedica amandmana kojeg je vaš načelnik, Darko Sobota, prezentirao u Saboru i koji je nakon toga usvojen u državni proračun značajnim sredstvima – zaključio je Koren.

Darko Koren
Darko Koren // Foto: Krešo Puklavec

Uime saborskih zastupnika obratio se Željko Lacković, koji ujedno obnaša dužnost predsjednika Gradskog vijeća Grada Đurđevca, te spomenuo mogućnosti i druge projekte koji će biti zalog za budućnost razvoja ove općine, ali i ovog dijela županije.

Željko Lacković
Željko Lacković // Foto: Krešo Puklavec

– Ako već nemamo cestu, koja bi nas povezala s Bjelovarom i bez koje nema daljnjeg razvoja jer smo ovako došli do gospodarskog maksimuma, da barem imamo pristup zdravstvenoj zaštiti, vidimo da efikasno radi helikopterska služba, kako se pruža primjerice u Koprivnici. Zašto ne bismo taj nivo zdravstvene zaštite imali i tu, na području ovog područja. No, puno je izazova tu pred nama, no vjerujem da sve ono što uspješno provodi Općina Kalinovac, može se preslikati na cijelu Koprivničko-križevačku županiju – naveo je Lacković, istaknuvši ulogu saborskih zastupnika u tome.

FOTO-VIDEO: Krešo Puklavec

FOTO-VIDEO Prva utrka ‘Lukovo v Kalnovcu’ privukla više od stotinu trkača

FOTO-VIDEO Lukovo v Kalnovcu: fešta se uz tamburaše

FOTO-VIDEO Kulturna večer u Kalinovcu oduševila brojne posjetitelje

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti