Utorak, 22. listopada 2024.

Koprivnica će kroz 14 mjeseci dobiti novi učenički dom

Učenički dom imat će kapacitet od 80 kreveta, a sadržavat će blagovaonicu, sanitarne čvorove, informatičku učionicu, vježbaonicu, knjižnicu, praonicu rublja, sobu za društvene aktivnosti i odmor, sobe za smještaj osoba s invaliditetom te prostor za aktivnost na otvorenom

- Oglas -

U ponedjeljak je potpisan ugovor o javnoj nabavi radova rekonstrukcije zgrade za učenički dom u Koprivnici, a potpisivanju su prisustvovali koprivničko-križevački župan Darko Koren sa suradnicima, gradonačelnik i saborski zastupnik Mišel Jakšić i predsjednik uprave tvrtke Radnik Mirko Habijanec.

Vrijednost ugovora iznosi nešto više od 5,7 milijuna eura, od čega Vlada pokriva iznos od 4 milijuna eura, a ostatak bi se osigurao suradnjom Koprivničko-križevačke županije i Grada Koprivnice.

Župan Darko Koren iskoristio je priliku da se zahvali gradonačelniku na prihvaćanju partnerstva u ovom projektu.

- Oglas -

“Ovo je partnerstvo koje samo načelno dogovorili prije otprilike dvije godine. Sam projekt obuhvaća rekonstrukciju postojeće zgrade željezničkog konačišta u Kolodvorskoj ulici kao i dogradnju cijelog učeničkog kompleksa. Objekt je smješten idealnoj lokaciji u blizini željezničkog i autobusnog kolodvora i to je jedna velika prednost svih onih koji će imati priliku boraviti u tom prostoru”, rekao je župan.

Potpisivanje ugovora
Izvor fotografije: Grad Đurđevac

Gradonačelnik Mišel Jakšić čestitao je Županiji i županu Korenu te izvođaču radova križevačkom Radniku na ulasku u ovaj hvalevrijedan projekt za naš grad i županiju.

“Izuzetno se veselim ovom projektu jer su učenički i studentski dom pokazali da ipak nekad i naši amandmani u saboru mogu proći i biti usvojeni. Učenički dom puno znači za daljnji razvoj srednjoškolskog obrazovanja na području grada i županije. Time konačno ispravljamo jednu malu nepravdu da je Koprivnica uz Krapinu bila jedino sjedište županije u Republici Hrvatskoj koja nije imala adekvatno riješeno učeničko stanovanje, i ovime se to konačno rješava”, rekao je gradonačelnik te dodao kako je to jedan snažan vjetra u leđa srednjoškolskim obrazovnim institucijama koje su odlične i ostvaruju sjajne rezultate te na jedan krasan način promoviraju koprivnički kraj.

Učenički dom imat će kapacitet od 80 kreveta, a sadržavat će blagovaonicu, sanitarne čvorove, informatičku učionicu, vježbaonicu, knjižnicu, praonicu rublja, sobu za društvene aktivnosti i odmor, sobe za smještaj osoba s invaliditetom te prostor za aktivnost na otvorenom.

Predsjednik uprave tvrtke Radnik Mirko Habijanec iskazao je zahvalnost što će oni biti dio ovog lijepog projekta.

- Oglas -

“Posebno me veseli što je riječ o učeničkom domu jer u ovo srednje i strukovno obrazovanje treba ulagati na nivou županije, a to je i ono što nama, gospodarstvu treba”, zaključio je Habijanec.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti