Utorak, 22. listopada 2024.

Dani jabuka u Starigradu okupili mnoštvo sudionika

Vrijedne članice Društva žena izložile su razne sorte jabuka koje su uzgojile same, ali i jabuke iz uzgoja Srednje gospodarske škole iz Križevaca i OPG-a Pandur

- Oglas -

U organizaciji Društva žena Kamengrad iz Starigrada održana je tradicionalna manifestacija Dani jabuka.

Ovo je bila 21. manifestacija po redu, a okupila je mnogobrojne članice srodnih udruga s područja cijele županije. Također, manifestaciji su bili prisutni i dugogodišnji partneri te pokrovitelji iste.

Vrijedne članice Društva žena izložile su razne sorte jabuka koje su uzgojile same, ali i jabuke iz uzgoja Srednje gospodarske škole iz Križevaca i OPG-a Pandur. Uz jabuke izložene su i razne slastice od jabuka koje su pripremile članice Društva.

- Oglas -

Đurđica Lazar, predsjednica Društva žena Kamengrad, istaknula je važnost održavanja ove manifestacije te zahvalila svima koji ih podržavaju u njihovom radu, a posebno članovima obitelji koji im uvijek rado pomažu.

Ispred Grada Koprivnice manifestaciji je nazočio Mišel Jakšić, gradonačelnik i saborski zastupnik. Njemu je ujedno pripala čast da otvori manifestaciju. U svom obraćanju on je zahvalio svima koji njeguju ovu tradiciju.

Dugogodišnji suradnik Društva, poznati stručnjak za poljoprivrednu proizvodnju u Hrvatskoj dr. Zdravko Matotan, istaknuo je važnost uzgoja i konzumacije jabuke kao zdravog prehrambenog proizvoda.

Uz mnogobrojne goste manifestaciji također su bili nazočni saborski zastupnik Tomislav Golubić te župnik Ivica Puškadija.

Više fotografija možete pogledati OVDJE.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti