Petak, 18. listopada 2024.

FOTO-VIDEO Rotary bal u Koprivnici: aukcijom slika osigurana sredstva za stipendiranje gimnazijalaca

Svake se godine prodaju sve slike, ove godine stipendiramo 12 učenika, imaju mjesečnu stipendiju od tih sredstava, rekao je predsjednik koprivničkog Rotary Cluba Zoran Švaco

- Oglas -

Jubilarni, 20. po redu Rotary bal donio je još jednu humanitarnu aukciju slika u Koprivnici. Ovaj događaj u hotelu Podravina ponovno je okupio dobar broj ljudi, a sav novac će ići za gimnazijalce slabijeg imovinskog stanja u Koprivnici i Đurđevcu.

Više je rekao Zoran Švaco, predsjednik koprivničkog Rotary Cluba.

– Na jubilarnoj 20. aukciji imamo 22 djela autora iz sjeverozapadne Hrvatske i Zagrebačke županije. Radovi će biti prodani na aukciji, a sva će sredstva biti namijenjena financiranju obrazovanja učenika slabijeg imovinskog stanja u Gimnaziji Fran Galović Koprivnica i Gimnaziji dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac. Svake se godine prodaju sve slike, ove godine stipendiramo 12 učenika, imaju mjesečnu stipendiju od tih sredstava – naveo je Švaco.

- Oglas -
Zoran Švaco
Zoran Švaco // Foto: Krešo Puklavec

Slike su procijenjene na oko 8600 eura, ali se na aukciji obično postiže dupla cijena, istaknuo je Švaco.

– Želim uime obje gimnazije zahvaliti za dosadašnju podršku, dosad smo podijelili oko 150.000 eura. Više od 100 gimnazijalaca iz obje škole je koristilo navedena sredstva, ova zrna dobrote koje ste pokazali na dosadašnjim humanitarnim akcijama i hvala vam za to – rekao je ravnatelj koprivničke Gimnazije Fran Galović Vjekoslav Robotić te dodao kako u Koprivnici nema krize dobrote.

Vjekoslav Robotić
Vjekoslav Robotić // Foto: Krešo Puklavec

Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić obratio se okupljenima uz prigodne pozdrave, želje dobrodošlice i nekoliko riječi.

– Ona floskula koja se stalno vrti, doduše kako kome kada paše, da je mladost budućnost, toliko se ponavlja da se izlizala, ali mislim da se u današnje vrijeme bez mladosti, bez te jedne nove energije, bez novih znanja i tehnologija, ovaj će svijet ići teško dalje u smjeru koji smo navikli – zaključio je Jakšić.

Za glazbeni dio zadužen je popularni koprivnički bend Tragovi.

- Oglas -
Tragovi
Tragovi // Foto: Krešo Puklavec

FOTO-VIDEO: Krešo Puklavec

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti