Petak, 18. listopada 2024.

Nesretna žena izgubila život u požaru

Zapalila se odjeća na električnoj grijalici, a onda se vatra proširila na namještaj

- Oglas -

Kao što je izvijestila Policijska uprava zagrebačka, u srijedu oko 21 sat u Ulici Bogumila Tonija u Samoboru izbio je požar u stanu u vlasništvu dvoje 72-godišnjaka koji je koristila 71-godišnja žena.

Tijekom gašenja požara u stanu je pronađeno mrtvo tijelo 71-godišnjakinje na kojem nisu uočeni tragovi koji bi ukazivali da je smrt nastupila kao posljedica kaznenog djela. Tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu.

Obavljenim očevidom utvrđeno je da je požar najvjerojatnije izbio zbog prijenosa topline s električne grijalice na odjeću odloženu na grijalici uslijed čega se odjeća zapalila, a potom se vatra proširila na namještaj. Nažalost, nesretna žena pritom je izgubila život, priopćili su iz policije.

- Oglas -

Na intervenciju su upućena dva vatrogasna vozila s tri vatrogasca. Dolaskom na mjesto intervencije utvrđeno je da se radi o požaru stana na prvom katu, u kući katnici veličine 12 x 10 metara, s pet zasebnih stanova i uređenim potkrovljem. S obzirom na to da su vrata stana bila zaključana, vatrogasci su ih morali nasilno otvoriti. Zbog velike količine dima i visoke temperature pretraga prostora za mogućim unesrećenim osobama bila je otežana. Prilikom gašenja požara i dodatnog pretraživanja, vatrogasci su u prostoru kupaonice pronašli stariju žensku osobu koja nije davala znakove života. Djelatnici hitme medicinske pomoći, koji su bili prisutni na intervenciji, utvrdili su da je osoba preminula, priopćili su, pak, iz samoborskog JVP-a.

U stanu na prvom katu, površine 30 metara kvadratnih, u kojem je nastao požar, uništeni su zidovi, izgorjela je vanjska stolarija, krevet, namještaj, televizor te ostali inventar.

Stanovi koji se nalaze na prvome katu i potkrovlju zacrnjeni su od dima, a stanovi u prizemlju su bili namočeni vodom koja se iscijedila s prvog kata prilikom gašenja požara.

Na intervenciji su, uz vatrogasce JVP-a Grada Samobora, sudjelovali i vatrogasci DVD-a Samobor s devet vatrogasaca i tri vozila te djelatnici Policijske postaje Samobor, Hitne medicinske pomoći i Elektre.

Fotogaleriju možete pogledati OVDJE.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti