Petak, 18. listopada 2024.

Ludbreški hren i čokolada s heljdom proglašeni šampionima na Sajmu zimnice, ekoloških i autohtonih proizvoda

cilj manifestacije je očuvati od zaborava hrvatske tradicionalne proizvode te istovremeno pomoći hrvatskim proizvođačima u promociji njihovih proizvoda i povezivanju s potrošačima

- Oglas -

Poljoprivredni proizvođači iz Varaždinske županije osvojili su čak dvije titule na šestom ocjenjivanju prehrambenih proizvoda prerade biljnog podrijetla održanom u Zagrebu u sklopu 10. Sajma zimnice, ekoloških i autohtonih proizvoda.

Naribani ludbreški hren tvrtke Agro Altera proglašen je šampionom u kategoriji ‘Umaci i namazi’, dok je Jotei čokolada s heljdom OPG-a Pocedulić šampionom proglašena u kategoriji ‘Suho voće, krekeri, pahuljice, kolači, tjestenina’.

Ludbreški hren
Ludbreški hren // Foto: Varaždinska županija

Neobična čokolada dobitnica je još jednog značajnog priznanja. Naime, proglašena je najboljim inovativnim proizvodom u Hrvatskoj. Time je OPG Pocedulić drugu godinu zaredom osvojio ovu laskavu titulu, prošle godine za Mlince od varaždinske heljde, a sad za čokoladu nazvanu Jotei. Riječ je o kombinaciji tamne čokolade i hrskave Varaždinske heljde.

- Oglas -
Jotei čokolada s heljdom
Jotei čokolada s heljdom // Foto: Varaždinska županija

Uz to, OPG Pocedulić osvojio je još tri medalje, zlato za Heljdina puf zrnca, srebro za Heljdine hrskače i broncu za Pekmez od šljiva.

Agro Altera iz Ludbrega najveći je hrvatski proizvođač Ludbreškog hrena koji je od ove godine zaštićen na razini Europske unije, a njihovi rezultati također su izvrsni. Nakon što su prošle godine osvojili zlato, sada je njihov Naribani ludbreški hren proglašen šampionom, a uz to su za Ludbreški hren s jabukom osvojili broncu.

Dobitnica nagrade za čokoladu s heljdom
Foto: Varaždinska županija

Sajma zimnice, ekoloških i autohtonih proizvoda održava se na Europskom trgu u Zagrebu do 20. listopada, a cilj manifestacije je očuvati od zaborava hrvatske tradicionalne proizvode te istovremeno pomoći hrvatskim proizvođačima u promociji njihovih proizvoda i povezivanju s potrošačima.

Dobitnik nagrade za ludbreški hren
Foto: Varaždinska županija

Na Sajmu svoje izvrsne proizvode, ujedno zaštićene na razini Europske unije, predstavljaju i PPP Jurica Cafuk, OPG Petrović Andreja, OPG Kolenko i OPG Branko Vidaček, također iz Varaždinske županije.

OPG Kolenko
OPG Kolenko // Foto: Varaždinska županija

Ludbreški hren zaštićen na razini Europske unije

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti