Petak, 18. listopada 2024.

FOTO Društvo Naša djeca Virje brojnim aktivnostima proslavilo 70 godina postojanja

Djeci su se na radionici u sklopu projekta Tradicijski slastičari pridružile članice Društva žena Virje. Naučile su ih pravilno vagati namirnice, pročitati recepte i izraditi kolače.

- Oglas -

Bogatim programom proslavilo je Društvo Naša djeca Virje svoj sedamdeseti rođendan. Tradicionalno su u sklopu Dječjeg tjedna pripremljene brojne aktivnosti, a ove su se godine rođendanske radionice održavale čak šest dana.

Bojanje bojanke
Foto: Društvo Naša djeca Virje

Dječji tjedan koji se obilježava u prvom punom tjednu listopada započeo je igrama na otvorenom, a nakon kojih je u društvenom domu u Virju obilježen Dan jabuka. Također, održana je kreativna radionica bojanja bojanke dugačke deset metara na kojoj bila istaknuta rođendanska brojka 70 i obilje dječjih motiva.

Izloženi su bili i radovi djece koja su oslikavala kulturnu baštinu Virja na slikarskim radionicama u sklopu projekta kojega je sufinancirala Koprivničko-križevačka županija.

- Oglas -

Djeci su se na radionici u sklopu projekta Tradicijski slastičari pridružile članice Društva žena Virje. Naučile su ih pravilno vagati namirnice, pročitati recepte i izraditi kolače. Stariji polaznici su se, uz vodstvo, služili i pećnicom, dok su mlađi radili kolače koji ne zahtijevaju pečenje.

Izrada kolača
Foto: Društvo Naša Djeca Virje

“Nakon završene radionice, djeca su dekorirala stolove i poslužili se izrađenim kolačima. Uz ovo, svako je dijete napisalo recept za suhe kolače po želji, a koje dali tiskati za kuharicu s receptima”, ističu iz Društva Naša djeca Virje.

Održana je i kreativna radionica u kojoj je mlađa skupina osmišljavala jesensku frizuru za ježa. Dobili su gotov predložak ježa, a vani su prikupili lišće raznih boja i radili mu jesensku frizuru. Starija je skupina pak oslikavala šalice.

Prigodnom radionicom na kojoj su sudjelovale mame, bake, tete… obilježen je i Dan djevojčica.

“Životne vještine nastavili smo s recikliranjem. Imali smo kreativnu radionicu u kojoj smo djecu naučili kako reciklirati stvari. Mlađa skupina je oslikavala svoju torbu koja je već imala uzorke po sebi, dok je starija skupina ukrašavala platnene torbe bojama za tekstil. Željeli smo djecu osvijestiti da čim više upotrebljavaju platnene torbe, a ne plastične vrećice”, istaknuli su iz Društva Naša djeca Virje.

- Oglas -
Foto: Društvo Naša djeca Virje

Također, kako bi djeca pokazala svoje talente po prvi put je organizirana priredba pod nazivom ‘Koji je tvoj talent?’. Dodijeljene su bile i nagrade za likovno i literarno stvaralaštvo na temu 70. godina DND-a. Nakon priredbe nastavljeno je druženje te je svako dijete dobilo prigodni dar.

Druženje djece i roditelja
Foto: Društvo Naša djeca Virje

Dječji tjedan je završio druženjem djece i roditelja. Igrale su se društvene igre, dovršavala se bojanka…

“Željeli smo ukazati na potrebu druženja roditelja i djece te razvijati obiteljske odnose”, zaključili su iz Društva Naša djeca Virje.

Foto: Društvo Naša djeca Virje

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti