Srijeda, 16. listopada 2024.

Varaždinska županija objavila natječaj za dodjelu stipendija te javni poziv za sufinanciranje troškova prijevoza studenata

Učenici će dobivati po 65 eura mjesečno, a studenti po 130 eura mjesečno svih 12 mjeseci u godini

- Oglas -

Varaždinska županija je danas, u utorak, objavila dva natječaja za studente i učenike.

Riječ je o natječaj za dodjelu stipendija Varaždinske županije za školsku/akademsku 2024./2025. te o javnom pozivu redovitim studentima s područja Varaždinske županije za podnošenje prijava za ostvarivanje prava na financiranje troškova prijevoza za akademsku godinu 2024./2025.

Stipendije se redovitim učenicima i studentima dodjeljuju u tri kategorije, i to za uspješnost, učenicima i studentima slabijeg socio-ekonomskog statusa te stipendije studentima za zanimanja od posebnog interesa za Varaždinsku županiju.

- Oglas -

Za svaku kategoriju stipendija bit će utvrđena posebna rang lista koja će biti objavljena na stranici Varaždinske županije.

Učenici će dobivati po 65 eura mjesečno, a studenti po 130 eura mjesečno svih 12 mjeseci u godini.

Prijave se s dokumentima utvrđenima natječajem mogu podnijeti putem online prijave na e-mail www.vzz.hr ili putem pošte na adresu: Varaždinska županija, Upravni odjel za prosvjetu, kulturu i sport, Franjevački trg 7, 42000 Varaždin, s naznakom ‘Povjerenstvo za dodjelu stipendija Varaždinske županije’.

Rok za podnošenje prijava je 30. listopada.

Nadalje, javni poziv redovitim studentima s područja Varaždinske županije za podnošenje prijava za ostvarivanje prava na financiranje troškova prijevoza za akademsku godinu 2024./2025. bit će otvoren do 20. studenoga.

- Oglas -

Prijava i dokumentacija dostavlja se isključivo poštom s naznakom za ‘prijevoz studenata’ na adresu: Varaždinska županija, Upravni odjel za prosvjetu, kulturu i sport, Franjevački trg 7, 42000 Varaždin.

Pravo na prijavu ostvaruju redoviti studenti s preddiplomskog sveučilišnog, stručnog, integriranog preddiplomskog i diplomskog, diplomskog sveučilišnog ili specijalističkog diplomskog stručnog studija u Hrvatskoj ili inozemstvu. Uvjet je da imaju prebivalište na području županije najmanje 12 mjeseci u trenutku predaje prijave za ostvarivanje prava na sufinancirani prijevoz, a da je udaljenost od mjesta prebivališta do mjesta studiranja veća od pet kilometara, poručili su iz Varaždinske županije.

Studenti koji studiraju na području Varaždinske županije i Međimurske županije te oni koji imaju prebivalište na području općine Breznica i Breznički Hum, a studiraju u Gradu Zagrebu, ostvaruju pravo na dodjelu pokaznih mjesečnih karata za autobusni prijevoz.

Studenti koji studiraju u Gradu Zagrebu, odnosno u ostalim mjestima na području Hrvatske pravo na sufinancirani prijevoz ostvaruju kroz dodjelu 4 vozne karte mjesečno za sredstva javnog autobusnog linijskog prijevoza.

Redoviti studenti koji koriste željeznički prijevoz, ostvaruju korištenje željezničkog prijevoza na području Hrvatske, a sukladno pravilniku o kriterijima i postupku ostvarivanja prava na sufinanciranje troškova prijevoza redovitih studenata s područja Varaždinske županije.

Studenti koji studiraju u inozemstvu ostvaruju pravo na 13,27 eura mjesečno za razdoblje od studenoga do lipnja tekuće akademske godine, a navedeni iznos uplaćuje se na njihov žiroračun.

Više informacija možete pročitati OVDJE.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti