Srijeda, 16. listopada 2024.

Mjesec hrvatske knjige u Đurđevcu, očekuje vas bogat program

Kao tema ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige istaknuta vrijednost pripovijedanja i kazivanja

- Oglas -

Gradska knjižnica Đurđevac svake godine od 15. listopada do 15. studenoga, u vrijeme trajanja manifestacije Mjesec hrvatske knjige, nastoji još intenzivnije govoriti i promovirati knjige i čitanje.

Tako su i ove godine djelatnice knjižnice pripremile bogat program za djecu, mlade i odrasle.

Kao tema ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige istaknuta vrijednost pripovijedanja i kazivanja, posebice onih književnih vrsta koje pripadaju usmenoj književnosti, kao što su bajka ili legenda.

- Oglas -

Pod sloganom Pričaj mi… u cijeloj će se zemlji održat više od 2000 različitih programa koje su osmislile narodne, školske, visokoškolske i specijalne knjižnice te centri za kulturu, vrtići, instituti i izdavači.

“Kako bismo što kvalitetnije provodili programe, povezali smo se s mnogobrojnim suradnicima i partnerima u cilju popularizacija čitanja. Osim osnovnih programa poticanja čitanja i promicanja važnosti knjige i knjižnica te knjižničnih usluga, poput raznih radionica, čitaonica te predavanja za djecu svih dobnih skupina, bit će tu i edukativnih predavanja, književnih susreta, promocija i kazališnih predstava te će svatko moći pronaći ponešto za sebe”, rekla je ravnateljica knjižnice Bernarda Ferderber.

Tijekom obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige svaku će se srijedu od 10 do 12 sati održavati dječje pričaonice za najmlađe, dok će se kreativne radionice za predškolce održavati četvrtkom od 18 do 19 sati.

Program možete vidjeti OVDJE.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti