Srijeda, 16. listopada 2024.

Osvajači zlatne medalje u lovu ribe udicom na plovak na prijemu kod župana Posavca

Ovo je prva medalja ikad za hrvatski ribolov na svjetskom prvenstvu u ovoj disciplini, čime je ostvaren povijesni uspjeh za Hrvatski športskoribolovni savez

- Oglas -

Župan Međimurske županije Matija Posavec je s pročelnicom Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Nives Kolarić Strah priredio prijem članove hrvatske reprezentacije u lovu ribe udicom na plovak, koji su na 70. Svjetskom prvenstvu u Francuskoj osvojili povijesnu zlatnu medalju.

Ovo je prva medalja ikad za hrvatski ribolov na svjetskom prvenstvu u ovoj disciplini, čime je ostvaren povijesni uspjeh za Hrvatski športskoribolovni savez.

Prvenstvo je održano u Bethuneu od 16. do 22. rujna 2024. godine, na kanalu d’Aire à la Bassée, a natjecalo se 27 zemalja. Hrvatska reprezentacija ostvarila je pobjedu s ukupno 31 negativnim bodom i težinom ulova od 20,006 kg, ispred Italije, koja je završila druga s 40 negativnih bodova, te domaćina Francuske, koja je osvojila treće mjesto s 43 negativna boda.

- Oglas -

Pojedinačni uspjesi

Na prijemu su sudjelovali reprezentativci Mihael Pongrac (SRK Klen Sveta Marija), Alan Perko i Željko Raženj (SRK TSH Čakovec), koji su uz ekipni uspjeh postigli i značajne rezultate u pojedinačnoj konkurenciji. Alan Perko zauzeo je 7. mjesto s 4 negativna boda, Mihael Pongrac završio je 12. sa 5 bodova, dok je Željko Raženj zauzeo 28. mjesto s 9 bodova.

Na prijemu su uz reprezentativce sudjelovali i čelnici Hrvatskog športskog ribolovnog saveza; predsjednik Boris Goričanec, dopredsjednik Dragutin Peter te tajnik Ivica Jakupak.

Župan Matija Posavec izrazio je ponos zbog ovog povijesnog uspjeha, čestitavši sportašima na uloženom trudu i predanosti, koji su doveli do osvajanja prve medalje za Hrvatsku u povijesti svjetskih prvenstava u lovu ribe udicom na plovak.

– Vaš uspjeh nije samo vaša osobna pobjeda, već pobjeda cijele Hrvatske. Ponosni smo na to što ste Međimurje predstavili na svjetskoj sceni – rekao je župan Posavec, dodajući kako će županija i dalje podržavati razvoj ribolovnog sporta.

- Oglas -

Ribolov je vrlo popularan sport u Međimurskoj županiji, gdje savez broji 4.200 članova, od kojih je 300 registriranih natjecatelja, a ribolov po svojoj masovnosti zauzima drugo mjesto u Županiji, odmah nakon nogometa. Osvajanje zlatne medalje na svjetskom prvenstvu potvrđuje posvećenost i trud koje su ribolovci uložili, kao i kvalitetu rada ribolovnih klubova i saveza, a njihov uspjeh dodatno potiče razvoj ribolovnog sporta u Međimurju.

Više fotografija možete pogledati OVDJE.

*Ovaj sadržaj donosimo u suradnji s Međimurskom županijom

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti