Srijeda, 16. listopada 2024.

Natjecatelji Športske udruge slijepih Podravina odlični u amaterskoj radiogoniometriji u Đelekovcu

Amaterska radiogoniometrija odlična je tehnička disciplina kojom se mogu baviti slijepe osobe, vježbati svoju koncentraciju i sluh te snalaženje u nepoznatom prostoru

- Oglas -

Na terenu Športskog ribolovnog društva Đelekovec prošle subote održano je osmo Otvoreno prvenstvo Općine Đelekovec u amaterskoj radiogoniometriji i 24. Ekipno prvenstvo Hrvatske Croatia Cup 2024. za slijepe u organizaciji Športske udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije Podravina.

Sudjelovalo je ukupno 15 natjecatelja iz četiri kluba. Uz domaćina, sudjelovali su i natjecatelji iz RKS ‘Louis Braille’ iz Zagreba, Udruge slijepih Istarske županije i Udruge slijepih Ličko-senjske županije.

U ženskoj kategoriji uvjerljivo najbolje su bile članice Podravine, a najbrža od svih bila je Melita Mezga koja je odnijela zlato u svojoj kategoriji i srebrnu medalju u ukupnom plasmanu.

- Oglas -

Kod seniora je najbrži bio Mihael Đurašin iz RKS ‘Louis Braille’, a drugo mjesto osvojio je Dejan Cifrek iz Podravine.

U kategoriji veterana također je najbrži bio Marijan Črneli iz Podravine koji je uvjerljivo pomeo konkurenciju i svojim odličnim rezultatom bio najbolji i u generalnom plasmanu.

U sklopu Ekipnog prvenstva Croatia Cup 2024. najbolja ekipa u kategoriji žene je bila ona u sastavu Melita Mezga i Ana Glavaš Jambreušić (ŠUS Podravina), u kategoriji seniori zlato je odnijela ekipa u sastavu Mihael Đurašin i Damir Ugrin, a u kategoriji veterani najbolji su bili Marijan Črneli i Ivica Ferenčić, članovi ekipe Podravine.

Organizacija ovog natjecanja dio je projekta ‘ARG za sve – 2024.’ kojeg sufinanciraju Općina Đelekovec, Zajednica tehničke kulture Grada Koprivnice, Zajednica tehničke kulture KKŽ i Hrvatski savez slijepih.

”Amaterska radiogoniometrija odlična je tehnička disciplina kojom se mogu baviti slijepe osobe, vježbati svoju koncentraciju i sluh te snalaženje u nepoznatom prostoru. A uz ovakav prekrasan sunčani jesenski dan i uživati na otvorenome i međusobno se družiti i zabavljati!”, poručuju iz ŠUS-a Podravina.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti