Srijeda, 16. listopada 2024.

Svečanim programom obilježena 33. obljetnica osnivanja Protuzračne obrane Đurđevac

Organizator ovog događaja i ove su godine bili članovi Udruge branitelja Domovinskog rata PZO Đurđevac

- Oglas -

U Đurđevcu je u petak održana svečanost obilježavanja 33. obljetnice osnivanja Protuzračne obrane Đurđevac, koja je osnovana 1991. godine u okviru Policijske stanice Đurđevac radi zaštite važnih objekata na području tadašnje Općine Đurđevac.

Organizator ovog događaja i ove su godine bili članovi Udruge branitelja Domovinskog rata Protuzračne obrane Đurđevac.

Svečanost je započela na Gradskom groblju kod Križa života, gdje su izaslanstva položila vijence i zapalila svijeće, nakon čega je svečanost nastavljena u Domu kulture u Đurđevcu.

- Oglas -

Održan je okrugli stol o pravima branitelja, a govorilo se o korištenju veteranskih centara, toplica, liječničkim pregledima i pravima branitelja prilikom odlaska u mirovinu.

Okupljenima se obratio i zamjenik župana Ratimir Ljubić, izaslanik Sabora i predsjednik Odbora za ratne veterane Josip Đakić te izaslanica Ministarstva hrvatskih branitelja Tatjana Mihaldinec.

O osnivanju PZO-a i ratnom putu govorio je pričuvni satnik Marijan Matočec, koji je zahvalio Ministarstvu hrvatskih branitelja, Koprivničko-križevačkoj županiji, Gradu Đurđevcu i drugima na pomoći pri organizaciji programa.

Svečanost su svojim glazbenim nastupom obogatile sopranistica Lana Kovačić uz klavirsku pratnju Mie Mihalić.

Nakon formalnog dijela programa, druženje se nastavilo u Hotelu Picok gdje su se ratni suborci prisjetili slavnih dana Domovinskog rata.

- Oglas -

Cijelu fotogaleriju pogledajte OVDJE.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti