Srijeda, 16. listopada 2024.

FOTO Medveni den u Đurđevcu: Aleks Janković najpčelica, Ivan Marčec ima najbolji med, a Marijan Hrženjak najmedenjak

U sklopu Jeseni u Đurđevcu, a u organizaciji Grada Đurđevca, Turističke zajednice grada Đurđevca, Pčelarske udruge Bagrem i Klastera pčelara Podravine, održana je tradicionalna manifestacija Medveni den

- Oglas -

Kao što smo već izvijestili, novoobnovljeni đurđevački Trg svetog Jurja ove subote ponovno je bio najslađe mjesto u Podravini i šire.

Naime, u sklopu Jeseni u Đurđevcu, a u organizaciji Grada Đurđevca, Turističke zajednice grada Đurđevca, Pčelarske udruge Bagrem i Klastera pčelara Podravine, održana je tradicionalna manifestacija Medveni den.

Prijateljski ugođaj i lijepo vrijeme okupilo je veliki broj posjetitelja na ovoj izložbeno-prodajnoj manifestaciji, a više od 40 izlagača predstavilo je svoje pčelarske proizvode, kolače i rukotvorine, dok se za veselu atmosferu pobrinuo Tamburaški sastav Avantura. U bogatom programu nastupili su vrtićarci iz Đurđevca, Molvi, Novog Virja, Virja i Kalinovca te osnovnoškolci iz Molvi.

- Oglas -

Okupljene je pozdravio predsjednik udruge Bagrem Mario Rogoz, koji je istaknuo da udruga broji više od 90 članova svih dobnih uzrasta s preko 5300 košnica. Osim što sudjeluju na svim manifestacijama u Đurđevcu i regiji, udruga također posjeduje ogledni pčelinjak u park-šumi Borik. Čestitkama i pozdravim se pridružio i predsjednik Hrvatskog pčelarskog saveza Dražen Kocet.

FOTO Medveni den Đurđevac je pretvorio u najslađe mjesto

Gradonačelnik Hrvoje Janči čestitao je svim pčelarima na predanom radu te je otvorio Medveni den u Đurđevc.

– Prekrasno nam je vrijeme ovdje u Đurđevcu, hvala vam što ste se okupili u velikom broju. Pčelari brinu o pčelama koje su najbitniji element u prirodi, jer da nema pčela ne bi bilo ni života na zemlji. Zato hvala pčelarima, još jednom vas pozivam da se oboružate zdravim pčelinjim proizvodima i medom, da podignete svoj imunitet pred zimske dane. Zahvaljujem se udruzi Bagrem na organizaciji ove manifestacije, ali i svim malim pčelicama koje već tradicionalno svojim nastupima uljepšaju naš Medveni den – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Tradicija i ovogodišnjeg Đurđevečkog medvenog dena bio je gastro kutak gdje su građani mogli uživati u medenom doručku za kojeg su se pobrinuli učenici Strukovne škole Đurđevac. U sklopu Medvenog dena prikazan je i pčelarski pribor te prezentirano medonosno bilje i drveće.

- Oglas -

U preslatkom izboru najpčelicom je proglašen Aleks Janković, drugo mjesto osvojila je Rita Cikoš, a trećom najboljom pčelicom proglašena je Marla Patačko.

Važno je istaknuti kako se ove godine po prvi puta održalo i Otvoreno prvenstvo Podravine za najbolji medenjak. Stručni žiri ocijenio je sve pristigle medenjake, procjenjujući kvalitetu, okus i kreativnost, a najboljim je proglašen medenjak Marijana Hrženjaka, drugo mjesto osvojio je medenjak OPG-a Sedmak, a treće mjesto Vesne Pintar.

U sklopu programa održana je svečana dodjela priznanja pčelarima te je dodijeljeno 24 zlatnih, 15 srebrnih i pet brončanih medalja, dok je zlatnim šampionom izložbe proglašen med od bagrema Ivana Marčeca. Pobjednik u kategoriji cvjetnog meda je Franjo Marić , u kategoriji lipovog meda Marijan Gašparov, a u kategoriji ostalih Dražen Smes.

Sve dobitnike i rezultate ocjenjivanja meda možete pronaći OVDJE.

Foto: Grad Đurđevac

Foto: Robert Rodman

Više fotografija s Medvenog dena u Đurđevcu pogledajte OVDJE.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti