Srijeda, 16. listopada 2024.

U AK galeriji održana radionica i pop-up izložba digitalne ilustracije ‘Magija i mitologija’

Na zadnjem terminu su bojali, tonirali, sjenčali i dovršavali svoje kreacije koje su zatim prezentirali i publici na pop-up izložbi

- Oglas -

U AK galeriji posljednja se četiri vikenda (14., 21. i 28. 9. te 5. 10.) održavala Radionica digitalne ilustracije “Magija i mitologija” pod vodstvom Ivana Ivanovića.

Kako je izvijestila AK galerija, na radionici je sudjelovalo 11 polaznika koji su usvojili osnovne tehnike i digitalne alate za crtanje u softveru Photoshop Elements, upoznali su se s crtanjem na grafičkom tabletu Wacom Cintiq 22, te s korištenjem različitih vrsta brusheva i osnovama kompozicije, linijskim iscrtavanjem magičnih bića i likova koje su sami osmislili.

Na zadnjem terminu su bojali, tonirali, sjenčali i dovršavali svoje kreacije koje su zatim prezentirali i publici na pop-up izložbi u subotu 5. 10.

- Oglas -

”Radioničko-edukativnim programom ove godine uključujemo neke od članova udruge u proces diseminacije znanja o likovnim tehnikama kroz formu višetjednih radionica, te otvaramo prostor Ateliera Koprivnica za aktivnije sudjelovanje lokalne publike u upoznavanju s procesom nastanka radova, od samih osnova do produkcije završnog umjetničkog djela. Kroz istraživanje potreba u lokalnoj zajednici te analizu ponude radioničkih sadržaja u polju vizualnih umjetnosti, ove godine, nakon vrlo uspješne radionice linoreza pod vodstvom Tomislava Sertića, organizirali smo i ovu radionicu digitalne ilustracije”, poručuju iz AK galerije.

O voditelju radionice: Ivan Ivanović (1986.) završio je Sveučilišni diplomski studij arhitekture i urbanizma na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Bavi se umjetničkim radom, dizajnom, izradom računalnih igara i edukativnim projektima iz navedenih područja. Godine 2021. otvara studio “Heresy Design” za specijalizirane dizajnerske usluge i izradu računalnih igara. Godine 2023. postaje predavač na Prijediplomskom studiju razvoja računalnih igara na Sveučilištu Algebra u Zagrebu. Član je Ateliera Koprivnica, Udruge P.O.I.N.T. iz Križevaca i Udruge HU-IZ-VI iz Novske.

Realizaciju događanja sufinancirali su Grad Koprivnica i Ministarstvo kulture i medija RH. Projekt se provodi uz podršku Zaklade Kultura nova. Opremu za radionicu omogućila je Udruga P.O.I.N.T.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti