Srijeda, 16. listopada 2024.

FOTO-VIDEO Relikvija svetog Franje Asiškog stigla u Molve

Relikvija će biti u Hrvatskoj do 13. listopada. Službeni pratitelji relikvije su fra Vladimir Vidović i fra Zvonimir Pervan

- Oglas -

Posebno svečano bilo je večeras u svetištu u Molvama. Naime, u crkvu Uznesenja Blažene Djevice Marije na neba stigla je relikvija svetog Franje Asiškoga koju su brojni vjernici i hodočasnici došli vidjeti uživo i pomoliti se.

Franjevci ove godine slave 800. obljetnicu primanja stigmi svetog Franje te se posebno štuje sačuvana tkanina kojom je sveti Franjo prekrivao rane koja se čuva kao relikvija u Asizu.

Crkva Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebu u Molvama
Crkva Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo u Molvama // Foto: Krešo Puklavec

U spomen na taj događaj, Hrvatska provincija svetog Jeronima franjevaca konventualaca organizirala je dolazak spomenute relikvije u Hrvatsku u samostane i crkve gdje djeluju franjevci konventualci (Split, Šibenik, Sisak, Vinkovce, Zagreb, Pulu, Cres, i Molve).

- Oglas -

Relikvija će biti u Hrvatskoj do 13. listopada. Službeni pratitelji relikvije su fra Vladimir Vidović i fra Zvonimir Pervan.

Relikvija svetog Franje Asiškog stigla u Molve
Foto: Krešo Puklavec

“Velika je čast za samostan franjevaca konventualaca u Molvama dočekati ovu relikviju”, istaknuli su organizatori.

Duhovni program započeo je u 17 sati u župnoj crkvi. Prvo se molila krunica, a zatim je svečano unošena relikvija. Svetu misu predslavio je biskup u miru mons. Josip Mrzljak, a nakon mise uslijedila je kratka kateheza i čašćenje relikvije.

FOTO-VIDEO: Krešo Puklavec

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti