Srijeda, 16. listopada 2024.

Podravka se sprema za Rumunjsku: ‘Navijanje i pritisak su neusporedivo jači u odnosu na sve dosadašnje utakmice’

Utakmica Glorije i Podravke igra se u subotu s početkom u 16 sati uz prijenos na Arena Sportu

- Oglas -

Podravka Vegeta u subotu gostuje kod rumunjske Glorije u Bistriti u utakmici 5. kola A skupine Lige prvakinja.

Novo veliko iskušenje je pred koprivničkom ekipom, a najavili su ga trener Ivica Obrvan, vratarka Lucija Bešen i desno krilo Nikolina Kragulj (ranije Zadravec).

– Idemo na još jedno teško gostovanje. Ždrijeb koji nas je pogodio u prvih pet kola je dosta težak. Siguran sam da u ovom trenutku je to najzahtjevnija dvorana što se tiče igre jer je to nova dvorana u Bistriți koja može primiti 3000 ljudi, a koja je u prva četiri kola bila stalno puna. Navijanje i pritisak su neusporedivo jači nego u svim utakmicama koje smo igrali prije – rekao je trener Obrvan.

- Oglas -
Ivica Obrvan
Ivica Obrvan, trener Podravke Vegete // Foto: Ivan Brkić/RK Podravka

Podravka je i dalje bez bodova, ali prikazano dosad nudi optimizam.

– Bio bih zadovoljan da na planu igre još jednom pokažemo da u kontinuitetu možemo u najvećem dijelu utakmice pružati dobre igre, individualno i kolektivno. Kako se utakmica bude razvijala te budemo li imali mogućnost da napravimo nešto više na planu rezultata i bodova, nitko sretniji od nas – dodao je Podravkin strateg.

Lucija Bešen smatra da je Gloria odlična ekipa.

– Igrale su finale Europskog kupa prošle sezone, nakon toga su se pojačale s pojedinim igračicama. Čeka nas zahtjevan put te vjerujem u svoje suigračice i da ćemo dati sve od sebe u toj utakmici. Trebamo biti fokusirani svih 60 minuta ako želimo bodove. Sezona je tek počela, dugačka je, čeka nas još puno utakmica. Hvala treneru što vjeruje i ima punu podršku u mene. Bila bih zadovoljna da se ovakav kontinuitet nastavi iz utakmice u utakmicu – rekla je Podravkina golmanica.

Podravka press
Nikolina Kragulj, Ivica Obrvan i Lucija Bešen // Foto: RK Podravka/Luka Maruševec

Nikolina Kragulj vratila se nakon ozljede, i sama kaže da joj malo nedostaje kondicijski dio jer je propustila pripreme, no morala je odmah u vatrui zbog ozljede Josipe Mamić.

- Oglas -

– Težak put, teško gostovanje. Prošla su 4 kola Lige prvakinja u kojima smo pokazale da se možemo nositi i boriti sa svima. Doduše, ostaje žal za bodovima jer smo mogli uzeti bod ili dva. U utakmicu moramo ući maksimalno fokusirano te ostati fokusirani svih 60 minuta. Trebamo ispoštovati ono što smo se dogovorili s trenerom jer nas očekuje zahtjevna utakmica. Vjerujem da ako damo sve od sebe, što se tiče same igre u kojoj smanjimo tehničke greške te igramo agresivnu obranu, da možemo parirati ekipi Bistrițe – rekla je Nikolina Kragulj.

Nikolina Zadravec
Nikolina Kragulj // Foto: RK Podravka/Romana Mihalec

Utakmica Glorije i Podravke igra se u subotu s početkom u 16 sati uz prijenos na Arena Sportu.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti