Srijeda, 16. listopada 2024.

Crveni križ Koprivnica prikuplja sredstva za kupnju tenisica učenicima slabijeg imovinskog stanja

Također, u koprivničkom je Kauflandu postavljena košara s natpisom 'Vaš dar za pravu stvar' u kojoj možete ostaviti prehrambene namirnice za korisnike Socijalne samoposluge

- Oglas -

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica i ove će godine provesti akciju Solidarnost na djelu 2024. pod nazivom ‘Ne dvoji! Za drugog izdvoji!’.

Provođenje ove akcije predviđeno je odlukom o zajedničkim akcijama Hrvatskog Crvenog križa, a održat će se u Koprivnici u četvrtak kao zajednička akcija svih društava Hrvatskog Crvenog križa.

Kao i dosadašnjih godina, odbor Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica odlučio je da se sredstva prikupljena u akciji Solidarnost na djelu namijene za kupnju sportske obuće učenicima slabijeg imovinskog stanja s koprivničkog područja grada i 11 općina čije područje pokriva Crveni križ Koprivnica.

- Oglas -

Na koprivničkom će se području 52. sabirna akcija Solidarnost na djelu održati ovog četvrtka od 15.30 do 19 sati.

“Molimo sugrađane da otvore vrata svojih domova našim aktivistima, a to će biti učenici osnovnih i srednjih škola te naši volonteri. Svi oni će tijekom akcije imati vidljive oznake Crvenog križa”, poručili su iz koprivničkog Crvenog križa.

I ove se godine prikupljaju novčana sredstva, a za darovani novčani iznos građanima će se uručiti bonovi zahvalnosti u apoenu od 1 euro i s ovjerenim žigom Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

Mjesna i općinska društva Crvenog križa akciju će provesti tijekom nadolazećih vikenda do kraja mjeseca.

Također, financijske donacije građani mogu uplatiti i na račun akcije Solidarnost na djelu 2024. HR1123860021552010839 ili skeniranjem bar koda s letka.

- Oglas -

Podsjetimo, koprivnički je Crveni križ u prošlogodišnjoj akciji Solidarnost na djelu 2023. ukupno prikupio 16.430,84 eura. Za taj je novac kupljeno i podijeljeno 410 pari tenisica učenicima slabijeg imovinskog stanja iz 16 osnovnih i srednjih škola s područja Koprivnice i 11 okolnih općina.

Napomenimo i kako je u koprivničkom Kauflandu postavljena košara s natpisom ‘Vaš dar za pravu stvar’

“U košari možete ostaviti brašno, ulje, rižu, šećer, sol, tjesteninu, riblje i mesne konzerve, juhe u vrećicama i marmelade te higijenske potrepštine za korisnike Socijalne samoposluge”, poručili su iz Crvenog križa Koprivnica.

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica ima odobrenje za stalno prikupljanje i pružanje humanitarne pomoći, a za Akciju Solidarnost na djelu 2024. dobiveno je rješenje Koprivničko-križevačke županije s evidencijskom oznakom KKŽ-HA/OO-24-3 te je dodijeljena oznaka OO, što znači da je akcija namijenjena za unaprjeđenje uvjeta odgoja i obrazovanja.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti