Utorak, 8. listopada 2024.

U Legradu otvoren novi objekt Dječjeg vrtića Dabrić

Nakon govora najstarija skupina održala je kratki program, te je uslijedilo rezanje vrpce i blagoslov svećenice Davorke Horvat

- Oglas -

Nadograđeni dio zgrade Dječjeg vrtića Dabrić u Legradu u ponedjeljak je svečano otvoren. Vrijednost projekta je 506.758,27 eura.

Projekt je financiran iz sredstva Nacionalnog plana oporavka i otpornosti u iznosu od 162.452,72 eura, a Ministarstvo graditeljstva, prostornog planiranja i državne imovine projekt financira u iznosu od 50.000 eura.

Općina Legrad je u pregovorima za dobivanje dodatnih sredstva od strane Ministarstva obrazovanja kako bi se smanjilo sufinanciranje projekta iz Proračuna Općine Legrad.

- Oglas -

Pozdravnim govorom općinski načelnik je istaknuo je važnost ovoga projekta, te da broj djece u dječjem vrtiću povećao s 18 od prije 10 godina, na današnjih 62, odnosno s jedne grupe povećan je na četiri grupe.

Zahvalio je svima na pomoći oko projekta, te se obratio odgajateljima, djeci i roditeljima:

– Draga djeco, roditelji i djelatnice vrtića naš dio ove priče je završio, a sada prepuštamo Vama ovaj objekt s namjerom da nas i dalje činite radosnima i ponosnima.

U ime dječjeg vrtića Vrapčić obratila se ravnateljica Sanela Brgles, koja je istaknula važnost predškolskog odgoja u životima djece. Nakon toga prisutnima se obratila ravnateljica PORA-e Melita Birčić, koja je istaknula da osim u ovom projektu sudjeluju u izgradnji 13 vrtića diljem županije, te da su s Općinom Legrad u osam godina pripremili preko 30 projekata u vrijednosti preko 11 milijuna eura.

Nakon toga obratio se zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je naglasio da je otvaranjem ovoga objekta započela sezona otvaranja dječjih vrtića diljem županije jer uskoro slijede otvorenja u Đelekovcu, Goli i Koprivničkom Ivancu, a sve u sklopu Dječjeg vrtića Vrapčić kojem pripada i legradska podružnica Dabrić.

- Oglas -

Nakon govora najstarija skupina održala je kratki program, te je uslijedilo rezanje vrpce i blagoslov svećenice Davorke Horvat. Ulaskom u objekt svi prisutni mogli su razgledati novootvorene prostorije.

Više fotografija možete pogledati OVDJE.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti