Subota, 5. listopada 2024.

FOTO-VIDEO Općina Veliki Bukovec prvi put dodijelila javna priznanja zaslužnim mještanima

Prošle je godine na svečanoj sjednici predstavljen grb i zastava Općine Veliki Bukovec, a ove su godine po prvi puta dodijeljena javna priznanja i nagrade te zahvalnice zaslužnim mještanima i članovima društava

- Oglas -

Općina Veliki Bukovec večeras, u petak, slavi svoj dan. Središnja svečanost, odnosno sjednica Općinskog vijeća održana je u prostorijama Eko-etno sela svetog Franje Asiškog, u Agroturizmu Požgaj.

Predsjednica Općinskog vijeća Jasenka Zdelar istaknula je kako su ove godine, nakon što su prošle godine predstavili grb i zastavu Općine, uveli i Zahvalnice te priznanja zaslužnim mještanima, građanima i udrugama.

– Posebno mi je zadovoljstvo što po prvi put mogu pozdraviti dobitnike općinskih priznanja i nagrada. Nakon 27 godina postojanja Općine, imali smo puno prijedloga i dvojbi kome po prvi put dodijeliti priznanja i nagrade, no vjerujem da smo uspjeli odabrati najbolje – istaknula je Zdelar.

- Oglas -
Jasenka Zdelar
Jasenka Zdelar // Foto: Krešo Puklavec

Načelnik Općine Veliki Bukovec Franjo Vrbanić u svom je govoru istaknuo kako i on želi u prvi plan staviti ljude, a ne brojke.

– Na ovakvim prigodama obično govorimo o proračunima, o projektima, tisućama i milijunima. Ja ću ovaj put govoriti o ljudima, iza svakog projekta i programa stoje ljudi. Krenimo od početka, od novorođene djece, za koje roditeljima isplaćujemo jednokratnu pomoć, nakon toga možemo govoriti o djeci u vrtiću, koje ove godine imamo više upisanih nego u susjednoj Općini Mali Bukovec, s kojom dijelimo vrtić. Što se tiče osnovne škole, djeca imaju i novu sportsku dvoranu, jednosmjensku nastavu i produženi boravak – naveo je samo neke od pozitivnih stvari u društvenom životu u velikom Bukovcu načelnik Vrbanić.

Franjo Vrbanić
Franjo Vrbanić // Foto: Krešo Puklavec

Općina sufinancira i deficitarna srednjoškolska zanimanja, kao i studije. Najveća snaga je ipak na onima u sredini, odnosno radnom narodu, od kojeg je nemali broj u obrtima i poduzetništvu. Isto tako za društveni život sela važne su i udruge, društva kao i sportski klubovi, istaknuo je Vrbanić.

U ime načelnika općina svima se obratio Darko Marković, načelnik susjedne Općine Mali Bukovec.

– Osim svega što smo čuli od načelnika Franje Vrbanića, tu su još i projekti na nivou mikroregije ludbreške, a nadam se da ćemo i mi kao dio te mikroregije također sudjelovati i kao susjedna općina dati svoj doprinos. Stoga u ime svih nas hvala, hvala na podršci, a kao volonterski načelnik mogu reći da je vaš načelnik puno puta zastupao i mene kao načelnika, odnosno susjednu općinu. Stoga mu na tome stvarno zahvaljujem – naveo je načelnik Malog Bukovca Darko Marković.

- Oglas -
Darko Marković
Darko Marković // Foto: Krešo Puklavec

Varaždinski župan Anđelko Stričak pridružio se čestitkama, istaknuvši kako je Veliki Bukovec općina cvijeća.

– Što reći za općinu cvijeća osim da je kao cvijeće. Koje god parametre i kriterije uzeli u obzir, od broja stanovnika, površinu ili broj proizvedenih sadnica. Ovdje se ipak proizvede najviše hrvatskog cvijeća. Stoga možemo reći da ste vi s pravom općina cvijeća – naveo je župan Stričak.

Anđelko Stričak
Anđelko Stričak // Foto: Krešo Puklavec

Na kraju su dodijeljena priznanja zaslužnim mještanima. Priznanje za Počasnu građanku Općine Veliki Bukovec dodijeljena je dugogodišnjoj djelatnici vrtića Milki Šeruga, zbog iznimnog doprinosa u predškolskom odgoju i obrazovanju.

Nagrada Općine Veliki Bukovec dodijeljena je obrtniku i dugogodišnjem predsjedniku VZO Mali i Veliki Bukovec Mladenu Hemaru, i to zbog iznimnog doprinosa u području vatrogastva i obrtništva te promociji Općine Veliki Bukovec.

Nagrada Općine Veliki Bukovec dodijeljena je posmrtno Vjekoslavu Zdelaru, koji je u tri mandata bio načelnik Općine Veliki Bukovec, zbog iznimnog doprinosa u razvoju i promociji Općine Veliki Bukovec.

Nagradu Općine dobio je i SRK Linjak zbog iznimnog doprinosa i postignuća u području sporta te promocije Općine Veliki Bukovec. Naime, ženska ekipa SRK-a Linjak prošle je godine bila ekipni prvak Hrvatske, a ujedno je imala i pojedinačno državnu prvakinju. Valja istaknuti i da su članice Kluba ove godine sudjelovale na Svjetskom prvenstvu u Portugalu kao članice hrvatske ženske ribolovne reprezentacije.

Stolariji i pilani Antun Pečenec d.o.o. dodijeljena je Zlatna plaketa zbog iznimnog doprinosa u gospodarskom i društvenom razvoju te promociji Općine Veliki Bukovec.

Kako su još uoči sjednice istaknuli iz Općine, nema događaja koji ovo trgovačko društvo nije podržalo i jedan je od najboljih poslodavaca na ovom području.

Franjo Vrbanić, Terezija Šalamon i Jasenka Zdelar
Franjo Vrbanić, Terezija Šalamon i Jasenka Zdelar // Foto: Krešo Puklavec

Zahvalnica Općine Veliki Bukovec dodijeljena je nekadašnjoj ravnateljici OŠ Veliki Bukovec Tereziji Šalamon, aktivnoj u Udruzi umirovljenika i ujedno bivšoj članici Općinskog vijeća. Još jedna zahvalnica dodijeljena je Općini Mali Bukovec, zbog suradnje i zajedničkih projekta koji su doprinijeli razvoju susjedne Općine Veliki Bukovec.

Na kraju se uime nagrađenih obratila Milka Šeruga, prva laureatkinja i počasna građanka Velikog Bukovca.

– Od srca vam hvala. Sigurna sam da nitko od nas nagrađenih nije svoj rad, svoj doprinos društvu, svoju osjetljivost za pomoć društvu ili pojedincu nije vodio mišlju da bude posebno nagrađen. Hrabri i otvorenog srca i duše tu smo da doprinosimo razvoju ove zajednice. Jer znamo da može bolje – istaknula je u svom govoru Milka Šeruga.

Franjo Vrbanić, Milka Šeruga i Jasenka Zdelar
Franjo Vrbanić, Milka Šeruga i Jasenka Zdelar // Foto: Krešo Puklavec

FOTO-VIDEO: Krešo Puklavec

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti