Subota, 5. listopada 2024.

Grad Đurđevac među top 10 gradova po povlačenju europskih sredstava, ‘U pripremi su dva velika projekta’

Trudimo se koristiti europska sredstva u svim segmentima kako bismo poboljšali razinu usluge prema našim građanima te im poboljšali kvalitetu života, rekao je Janči

- Oglas -

Đurđevačko Gradsko vijeće usvojilo je na sjednici održanoj u četvrtak polugodišnje izvješće o radu gradonačelnika Hrvoja Jančija.

Gradonačelnik je naglasio kako su financije Grada, ustanova i svih gradskih tvrtki stabilno, kao i realizacija svih projekta te da se sredstvima upravlja na ekonomičan način.

“Imamo dobru suradnju s tijelima na nacionalnoj razini te se sami projekti i realizacija sada mnogo brže odvijaju. Trudimo se koristiti europska sredstva u svim segmentima kako bismo poboljšali razinu usluge prema našim građanima te im poboljšali kvalitetu života”, rekao je Janči te dodao kako su u pripremi dva velika projekta.

- Oglas -

Naime, riječ je o projektu glazbene škole te projektu dogradnje Osnovne škole Đurđevac.

“Za projekt glazbene škole je bilo potrebno osigurati prostor. Pa je tako jedna od točaka na vijeću bila i kupnja zgrade FINA-e koja je potrebna kako bismo realizirali dugogodišnji san o vlastitoj glazbenoj školi. Drugi projekt je dogradnja Osnovne škole Đurđevac. Riječ je o više od 3000 kvadratnih metara dogradnje kojom će se napraviti 12 učionica, šest kabineta, restoran, kuhinja, nova kotlovnica, sportska dvorana, borilačka sportska dvorana i vanjski tereni. Projekt je vrijedan oko 10 milijuna eura te će biti 100 posto financiran europskim sredstvima”, pojasnio je gradonačelnik.

Od projekata koji su u provedbi, Janči je istaknuo izgradnju Centra za starije osobe gdje se očekuje uskoro polaganje kamena temeljca i početna konferencija projekta, a spomenuo je i projekt gerontodomaćica koje svakodnevno brinu o 250 korisnika.

Izgled budućeg Centra za starije osobe u Đurđevcu
Izgled budućeg Centra za starije osobe u Đurđevcu // Izvor fotografije: djurdjevac.hr

Također, napomenuo je i kako je uređenje Trga svetog Jurja u završnoj fazi.

“U fazi smo i kompletne energetske obnove u sve četiri područne škole, u Mičetincu, Čepelovcu, Budrovcu i Sirovoj Kataleni”, poručio je gradonačelnik.

- Oglas -

Uz sve ove projekte, izdvojio i dva projekta koja su prijavljena za financiranje iz EU sredstava.

“Prvi je obnova i opremanje Obrtničkog doma gdje će se smjestiti zavičajna zbirka, a vrijednost projekta je dva milijuna eura. Prikupili smo maksimalan broj bodova te čekamo rezultate natječaja. Drugi projekt je STEM, odnosno popularizacije znanosti, a koji radimo sa Zajednicom tehničke kulture”, zaključio je gradonačelnik Janči.

Predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković istaknuo je kako vrijedi istaknuti da se Grad Đurđevac i ove godine našao među top 10 gradova po povlačenju europskih sredstava.

Grad Đurđevac raspisao natječaj za dodjelu studentskih stipendija

Za smještaj u budućem Centru za starije osobe Đurđevac vlada ogroman interes

DANI VOĆA Veselo, lijepo i šareno bit će za vikend u Đurđevcu

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti