Četvrtak, 3. listopada 2024.

Leon Zelenko dobio drugu Zlatnu kacigu, Box707 ekipni prvak Hrvatske u kartingu

osvajanjem titule državnog prvaka, osigurao je svoju drugu Zlatnu Kacigu, najprestižniju nagradu u hrvatskom auto-moto sportu.

- Oglas -

Zadnji vikend rujna na stazi BOX 707 u Drnju kraj Koprivnice stvorio je nezaboravne trenutke za ljubitelje kartinga.

Nakon gotovo tri desetljeća, kraj s bogatom karting tradicijom ponovno je ugostio Prvenstvo Hrvatske i Otvoreno prvenstvo Zagreba. Nagrada Grada Koprivnice 2024. privukla je oko 200 gledatelja koji su svjedočili uzbudljivim borbama među 47 najboljih vozača Hrvatske.

Staza BOX 707, koja je dobila licencu za održavanje nacionalnih utrka, pokazala se kao savršena arena za obračun među natjecateljima, a sunčano vrijeme samo je doprinijelo adrenalinskoj atmosferi. Utrke u devet različitih klasa pružile su spektakl prepun napetosti i borbi do zadnjeg kruga.

- Oglas -

Najviše pažnje privukla je klasa Rotax Junior, gdje je borba za naslov prvaka bila najneizvjesnija. Trojica mladih vozača, Tomasso De Grisogono, Vito Gajski Kustec i David Čonkaš, ušli su u završnu utrku s nadom za titulu. U dramatičnoj završnici, De Grisogono je zadržao vodstvo i okrunio se državnim prvakom. Dok su se gledatelji na rubu svojih sjedalica divili vozačkoj vještini, svaka krivina i svaka stotinka sekunde postajale su odlučujuće.

U klasi Rotax Senior, preokret je donio neočekivanu pobjedu. Adriano Kraljić, koji je ušao u natjecanje s drugog mjesta, nadmašio je konkurenta Timoteja Filipovića i odnio naslov prvaka. Ta napeta borba unijela je dodatnu dozu uzbuđenja u ionako dinamičan dan.

Posebna pažnja bila je posvećena i najmlađim vozačima u klasi Baby kart, gdje su dječaci i djevojčice u dobi od 5 do 8 godina, vozeći kartinge osigurane od strane HAKS-a, pokazali nevjerojatnu hrabrost i talent. Njihov entuzijazam bio je inspiracija i podsjetnik na budućnost karting sporta u Hrvatskoj.

Najmlađi kartingaši
Najmlađi kartingaši // Foto: haks.hr

Osim borbi među vozačima, Koprivnica je ugostila i nekoliko međunarodno priznatih kartingaša, poput Vita Ćoze i Leona Zelenka, koji su svojim nastupom podigli natjecanje na višu razinu. Zelenko, osvajanjem titule državnog prvaka, osigurao je svoju drugu Zlatnu Kacigu, najprestižniju nagradu u hrvatskom auto-moto sportu.

Na kraju dana, gledatelji su napustili stazu s osmijesima i sjećanjima na uzbudljiv dan, dok su vozači s ponosom ponijeli svoje trofeje kući. Ovo nezaboravno natjecanje zaključilo je sezonu 2024. karting utrka u Hrvatskoj, donijevši pregršt emocija i najavivši jednako uzbudljivu 2025. godinu.

- Oglas -

Titule državnih prvaka otišle su u ruke Tomasso De Grisogona, Adriana Kraljića, Leona Zelenka, Ivana Barana i Luke Šoštareca, a u klupskom poretku pobjednik je KK BOX 707 iz Koprivnice, čime su domaćini dodatno uveličali ovaj sportski događaj.

Rezultate možete provjeriti OVDJE.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti