Četvrtak, 3. listopada 2024.

Obrvan uoči Metza: ‘Čeka nas možda i najteže gostovanje u skupini Lige prvakinja’

Na put neće krenuti Tina Barišić. Podravkina lijeva vanjska oporavila se od operacije koljena i odigrala 20 minuta protiv Zrinskog u utorak, ali je Obrvan procijenio kako je za nju još prerano kad su ovako zahtjevne utakmice u pitanju

- Oglas -

Nakon pobjede protiv Zrinskog u domaćem prvenstvu, rukometašice Podravke Vegete okrenule su se pripremama za 4. kolo Lige prvakinja.

U subotu u 18 sati očekuje ih gostovanje kod francuskih prvakinja Metza.

– Kad imate gostujuću utakmicu, uvijek vam nedostaje jedan radni dan kojeg izgubite na putu, tako da to treba ukalkulirati. Čeka nas možda i najteže gostovanje u skupiti što se tiče karakteristika i načina igre te čvrstoće suparničke ekipe, pogotovo na njihovom terenu – rekao je Podravkin trener Ivica Obrvan.

- Oglas -

Istaknuo je kako u odnosu na ostale favorite iz skupine Metz ima najmanji broj strankinja, i puno domaćih reprezentativki.

– A znamo da je Francuska jedna od najboljih ekipa u ženskom rukometu. Čeka nas vrlo zahtjevno gostovanje, a najveća opasnost prijeti nam od njihove tranzicijske igre. Bit će važno kako ćemo sprječavati individualnu i kolektivnu kontru, koliko ćemo biti koncentrirani u fazi napada, ali i kako ćemo se vraćati nakon postignutog pogotka. Ekipa će biti dobro upoznata s karakteristikama suparnika, a na nama je da pokažemo svoj maksimum, kakvog smo imali u dvije domaće utakmice, ali i u dobrom dijelu utakmice s Ferencvarošem u Erdu kad smo pružili 30-40 minuta kvalitetne igre – naglasio je Obrvan.

Pressica Podravke Vegete
Klara Birtić, Ivica Obrvan i Antonia Tucaković // Foto: GČM

Utakmicu u Francuskoj najavila je i Antonia Tucaković.

– Ovo je definitivno jedno od težih gostovanja. Imaju par iskusnih igračica, sad im se priključila i vratarka Darleux. No, bez obzira na sve to, iako je francuska liga jaka, mi idemo dati sve od sebe i ispoštovati trenerove zadatke te se nadamo dobrom rezultatu.

Desna vanjska Klara Birtić je dodala:

- Oglas -

– Čeka nas vrlo teška utakmica. Poznato je da je Metz brza ekipa koja voli puno trčati, posebno njihova krila i pivoti, tako da ćemo mi u vanjskoj liniji i pivotkinje imati težak zadatak. Mislim da mi to možemo i da ćemo uz vrlo dobru pripremu to sve spriječiti – rekla je Klara.

Dodajmo i informaciju kako na put neće krenuti Tina Barišić. Podravkina lijeva vanjska oporavila se od operacije koljena i odigrala 20 minuta protiv Zrinskog u utorak, ali je Obrvan procijenio kako je za nju još prerano kad su ovako zahtjevne utakmice u pitanju.

Standings provided by Sofascore
Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti