Četvrtak, 3. listopada 2024.

Ne propustite vikend klasike u koprivničkom Domu mladih

U Koprivnicu stiže popularni Papandopulo kvartet i orkestar mladih akademskih glazbenika Ceman

- Oglas -

Ovog vikenda ljubitelje klasike u Koprivnici očekuju dva odlična koncerta.

Naime, u organizaciji Umjetničke škole Fortunat Pintarić i Glazbene mladeži Koprivnica u petak će koncert održati popularni Papandopulo kvartet, a u subotu orkestar mladih akademskih glazbenika Ceman – Central European Academies Network Orchestra.

Papandopulo kvartet čine četvorica hrvatskih saksofonista, i to Nikola Fabijanić (sopran-saksofon), Gordan Tudor (alt-saksofon), Goran Jurković (tenor-saksofon) i Tomislav Žužak (bariton-saksofon).

- Oglas -

Od svog osnutka, 2008., Papandopulo kvartet stvara vlastitu glazbenu priču na ostavštini jednog od najslavnijih hrvatskih skladatelja Borisa Papandopula.

Dinamičan i nagrađivan ansambl, čvrsto utemeljen kao jedan od vodećih kvarteta svoje generacije, Papandopulo kvartet opisan je kao ‘najbolja stvar koja se skladateljima može dogoditi’ s izvedbama koje balansiraju ‘vrhunsku muzikalnost’ i ‘izvanrednu posvećenost’.

“Papandopulo kvartet nastupao je diljem Europe i SAD-a u izvanrednom nizu od više od 300 nastupa te je dobitnik brojnih nacionalnih i međunarodnih nagrada na nekim od najprestižnijih natjecanja i festivala komorne glazbe”, istaknuli su organizatori.

Simfonijski orkestar Ceman
Simfonijski orkestar Ceman // Izvor fotografije: Umjetnička škola Fortunat Pintarić

Simfonijski orkestar Ceman – Central European Academies Network Orchestra čini 46 mladih glazbenika, a izvest će 5. Beethovenovu simfoniju, Paganini Koncert za violinu i Mozart Uvertira operi Figarov pir.

Koncerti će se održati u koprivničkom Domu mladih, ulaz je besplatan, a počinju u 19 sati.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti