Četvrtak, 3. listopada 2024.

Grad Đurđevac i dalje pomaže mladim obiteljima u obnovi i gradnji kuća

Grad posljednjih godina bilježi pozitivne trendove, i to doseljavanje mladih obitelji, veliki broj obnova starih kuća te gradnju novih obiteljskih kuća, ali i zgrada

- Oglas -

Grad Đurđevac nastavlja sa sufinanciranjem obnove i gradnje obiteljskih kuća, a putem niza donesenih mjera želi se potaknuti što više mladih obitelji na ostanak i doseljavanje na područje grada i prigradskih naselja.

Sufinanciranje u iznosu od 4000 eura se odobrava mladim obiteljima za gradnju temelja novog stambenog objekta u ulicama gdje se popunjavaju slobodne parcele unutar niza obiteljskih kuća.

Također, sufinanciranje u spomenutom iznosu se odobrava i kada vlasnik sruši postojeću te izgradi novu kuću u ulicama gdje postoji izgrađena komunalna infrastruktura.

- Oglas -

Za nastavak gradnje na postojećim temeljima ili dovršetak gradnje objekata koje se nalaze u visokom roh bau stanju duže od deset godina odobrava se iznos od 4000 eura.

Pravo podnošenja zahtjeva imaju mlade obitelji su obitelji s djecom u kojoj su roditelji mlađi od 45 godina, kao i roditelji stariji od 45 godina ako imaju maloljetnu djecu

Za uređenje fasade na obiteljskim kućama na kojima postoji termo fasada može se ostvariti subvencija u iznosu od 2500 eura, dok je na stambenim zgradama to 1000 eura po stambenoj jedinici.

“Program i mjere svake godine nastojimo posložiti prema interesu i potrebama naših sugrađana kako bi što veći broj obitelji mogao koristiti mjere za obnovu i gradnju jer razvoj grada i zajednice temelji se upravo na obiteljima koje se odlučuju na život u njemu”, pojasnio je đurđevački gradonačelnik Hrvoje Janči.

Hrvoje Janči
Hrvoje Janči // Izvor fotografije: djurdjevac.hr

Gradonačelnik je dodao i kako grad posljednjih godina bilježi pozitivne trendove, i to doseljavanje mladih obitelji, veliki broj obnova starih kuća te gradnju novih obiteljskih kuća, ali i zgrada.

- Oglas -

Napomenimo kako je po programu obnove i gradnje u ovoj je godini isplaćeno ukupno 48.000 eura bespovratnih sredstava za 12 obitelji.

Zahtjevi se zaprimaju i dalje, a sve detaljnije informacije o navedenim subvencijama i mjerama možete dobiti na broj 048/811-052 ili svoj upit možete poslati na e-mail: grad@djurdjevac.hr.

Cjelokupni program mjera i obrasce potrebne za podnošenje zahtjeva za sufinanciranje možete preuzeti OVDJE.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti