Četvrtak, 3. listopada 2024.

U obiteljskoj kući došlo do eksplozije plina, muškarac zadobio teške ozljede

U požaru je u potpunosti izgorjelo krovište i unutrašnjost stambenog prostora, dok su na zgradi DVD-a Dunjkovec uslijed siline eksplozije popucala stakla na prozorima

- Oglas -

Međimurska je policija izvijestila o eksploziji plina do koje je došlo u nedjelju nešto prije 16 sati u Dunjkovcu.

U dvorištu obiteljske kuće u Ulici Ljudevita Gaja prvo je došlo do eksplozije plina, a zatim i do požara u stambenom prostoru iznad garaže.

“U trenutku eksplozije u spomenutom stambenom prostoru nalazio se 39-godišnjak te je pritom zadobio teške ozljede. Vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u čakovečku bolnicu gdje je zadržan na liječenju u jedinici intenzivnog liječenja”, priopćila je Policijska uprava međimurska.

- Oglas -

U požaru je u potpunosti izgorjelo krovište i unutrašnjost stambenog prostora, dok su na zgradi DVD-a Dunjkovec uslijed siline eksplozije popucala stakla na prozorima te su neki od prozora izbačeni iz ležišta.

Požar su ugasili članovi lokalnih dobrovoljnih vatrogasnih društava.

Očevidom na mjestu događaja, uz stručnu pomoć inspektorice za zaštitu od požara i eksploziva, utvrđeno je kako je uzrok eksplozije i požara, poduzeta ljudska radnja, odnosno skidanje brtvenog ventila na plinskoj cijevi u kuhinji.

“O događaju će se izvijestiti nadležno državno odvjetništvo, dok se kriminalistička istraživanja nastavljaju kako bi se utvrdile sve relevantne okolnosti ovog događaja”, stoji u priopćenju PU međimurske.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti