Četvrtak, 3. listopada 2024.

Policija objavila detalje teške nesreće: mladi vozač naletio na pijanog biciklista

Tijekom vožnje na biciklu 45-godišnjak nije imao upaljena svjetla te nije bio označen reflektirajućim prslukom ili reflektirajućom odjećom

- Oglas -

Policija je objavila detalje prometne nesreće koja se dogodila u subotu nešto poslije 19 sati na državnoj cesti D20 između Draškovca i Donjeg Mihaljevca.

“Mladi vozač (19) je upravljao osobnim automobilom čakovečkih registarskih oznaka, a da pritom brzinu kretanja nije prilagodio vidljivosti (sumrak) i gustoći prometa. Uslijed opisane situacije, na ravnom dijelu ceste, prednjim bočnim dijelom automobila udario je u stražnji dio bicikla kojim je ispred njega, u istom smjeru, pod utjecajem alkohola od 2,01 promila upravljao 45-godišnjak”, priopćila je Policijska uprava međimurska.

Također, tijekom vožnje na biciklu 45-godišnjak nije imao upaljena svjetla te nije bio označen reflektirajućim prslukom ili reflektirajućom odjećom, odnosno nekom drugom reflektirajućom oznakom.

- Oglas -

Nakon udara došlo je do podizanja biciklista na prednje vjetrobransko staklo te krov automobila, a potom i pada bicikliste na kolnik, stoji u policijskom priopćenju.

Ozlijeđeni 45-godišnjak je vozilom hitne medicinske pomoći prevezen u Opću bolnicu Čakovec gdje mu je pružena medicinska pomoć, dok će se težina ozljeda naknadno okvalificirati.

Zbog obavljanja očevida od 19.25 do 21.10 sati dionica državne ceste između Draškovca i Donjeg Mihaljevca bila je zatvorena za sav promet koji se odvijao obilaznim lokalnim prometnicama.

“Nakon kvalifikacije ozljeda slijedi i pravna kvalifikacija događaja (prekršajna ili kaznena odgovornost 19-godišnjeg vozača osobnog automobila)”, priopćila je PU međimurska.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti